Protesti zbog smrti porodice Krstić, planirani za nedjelju, otkazani su

Podijelite vijest

Protesti koji su bili planirani u nedjelju na Španskom trgu u Mostaru nakon stravične smrti porodice Krstić otkazani su, jer organizatori nisu dobili potrebne dozvole.

Podsjećamo, na Facebook grupi “Pravda za porodicu Krstić” je ranije objavljeno da su planirani protesti na Španskom Trgu za nedjelju, a za ponedjeljak ispred Tužilaštva HNK.

– Molim vas da se odazovete u što većem broju kako bih na taj način dali do znanja da se ne bojimo bilo koga drugog osim Boga i da nas niko ne može podkupiti. Dat ćemo im rok od 10 dana da osumnjičenog koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći i podjednako skrivio istu stave iza rešetaka. U slučaju da to ne urade, naredni protesti će se održati dan poslije isteka roka za smjenu tužitelja i ministra policije, kao i drugih koji rade na ovom slučaju. Veliko hvala svima koji se odazovu – javili su iz ove grupe.

ČITAJ JOŠ:  UŽAS U BIH: Studentica pokušala izvršiti samoubistvo: Prerezala vene

Kasnije su na grupi obavijestili da su protesti planirani za nedjelju otkazani, jer nisu dobili dozvole od policije.

– Poštovani članovi grupe moram vas obavijestiti da se protesti u nedjelju ne mogu održati. Nismo dobili dozvolu za nedjelju. Tražimo dozvolu za ponedjeljak. Želim da se dogovorim sa vama kada bi ste mogli održati proteste. Odnosno u koje vrijeme. I molim vas bez skandala zbog porodice. Želim da protesti budu održani u miru sa transparentima – napisali su na ovoj grupi.

ČITAJ JOŠ:  UŽAS U BIH: Studentica pokušala izvršiti samoubistvo: Prerezala vene
Otkazani protesti za porodicu Krstić

Avaz