Portal 072info

Protjeran irački državljanin koji se dovodi u vezu sa organizovanjem krijumčarenja ljudi

sluzba za poslove sa strancima
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na osnovu operativnih podataka prikupljenih od strane inspektora za strance, u popodnevnim časovima 2. oktobra na području sarajevske opštine Stari Grad, zajedničkom akcijom, inspektori Službe za poslove sa strancima, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH locirali su i priveli u službene prostorije Službe za poslove sa strancima iračkog državljanina inicijala S. J, prenosi Anadolu Agency (AA).

Za navedeno lice je utvrđeno da predstavlja prijetnju javnom redu i sigurnosti Bosne i Hercegovine, zbog povezanosti sa organizovanim kriminalom, te mu je izrečena mjera protjerivanja i stavljanja pod nadzor u Imigracioni centar. Naime, u pitanju je lice koje je jedno od vodećih organizatora u lancu međunarodnog krijumčarenja migranata na zapadnobalkanskoj ruti.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Također, prilikom provođenja zajedničke akcije pronađeno je još 14 stranih državljana, koji se dovode u vezu sa gore navedenim licem, te im je zbog ilegalnog boravka u BiH izrečena mjera protjerivanja iz BiH i stavljanja pod nadzor, kako bi se stvorili svi neophodni uslovi za njihovo udaljenje iz BiH.

Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu u saradnji sa drugim nadležnim bezbjedonosnim organima, preduzimati sve neophodne aktivnosti, u cilju davanje doprinosa zaštiti ukupne bezbjednosti građana Bosne i Hercegovine.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 3
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6