Protuzračna odbrana NATO-a pratila je putanju drona koji se srušio u Zagrebu

Screenshot 1 53

Protuzračna odbrana NATO-a pratila je putanju leta drona koja se u četvrtak navečer srušio u Zagrebu, kazao je Hini dužnosnik NATO-a.

“NATO-ova integrirana zračna i proturaketna odbrana pratila je putanju leta objekta koji se naknadno srušio u Zagrebu. Hrvatske vlasti objavile su da istražuju ovaj incident”, kratko je odgovorio Riggio Daniele, jedan od glasnogovornika NATO-a mailom na upit Hine.

Nagađa se da je riječ o bespilotnoj letjelici sovjetske proizvodnje TU-141 koja je iz Ukrajine preko rumunjskog i mađarskog zračnog prostor stigla do Hrvatske.

Hrvatski ministar odbrane Mario Banožić izjavio je u petak da postoje saznanja iz koje je zemlje došla letjelica koja se u četvrtak oko 23 sata srušila u Zagrebu te da će se cijeli proces incidenta moći povezati nakon što se napravi detaljna analiza.

Banožić je na izvanrednoj konferenciji za novinare rekao da je letjelica uočena radarima i da je praćena od ulaska u hrvatski zračni prostor.

Letjelica je u Hrvatsku ušla u 22:57 sati, došla je iz Mađarske, zadržala se sedam minuta i kretala brzinom od 700 kilometara na sat.

IZVORFena
Prethodni članakSvjedokinja na suđenju za respiratore: Uklanjala sam samo višak materijala s portala Vlade FBiH
Sljedeći članakEUFOR: U BiH se mogu pozvati i dodatne rezervne snage ako bude potrebno