Provjeravaju se navodi: Miletić poručio da 25 policajaca iz Sarajeva drži kafiće u kojima se prodaje droga!

Provjeravaju se navodi: Miletić poručio da 25 policajaca iz Sarajeva drži kafiće u kojima se prodaje droga!

Krajem aprila ove godine državni delegat Zlatko Miletić gostujući na N1 iznio je tvrdnju da u Sarajevu “najmanje 25 policajaca drži ugostiteljske objekte u kojima se rasparčava droga”.

Tada je ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica najavio da će se izvršiti provjere takvih navoda.Iz Uprave policije skoro dva mjeseca nakon te Miletićeve tvrdnje i Katicinog obećanja navode da provjere još uvijek nisu izvršene.Patria je i Ministarstvo unutrašnjih poslova KS i Upravu policije MUP KS pitala da li u svojim redovima imaju policaje koji su u vlasništvu/suvlasništvu kafića u Sarajevu ili su neformalni vlasnici, a da se mogu dovesti u vezu sa prodajom droge.

“Nadležna organizaciona jedinica Uprave policije provodi predmetne provjere koje su još u toku”, glasio je odgovor Uprave policije MUP KS koji smo dobili na postavljeni upit.

Ono što se moglo čuti u proteklom periodu je da su određeni pripadnici Federalne uprave policije koji su 2016. godine čuvali narko šefa Edina Gačanina Tita novac koji su dobijali ulagali u pojedine kafiće i ugostiteljske objekte.

Tri policijska službenika FUP-a koja su u aprilu, kada je Miletić i iznio šokantne informacije, lišena slobode u okviru akcije Black Tie 2 dovodila su se u vezu sa određenim kafićima ali su oni pušteni na slobodu. Sud BiH tada nije smatrao da postoji osnov za određivanje pritvora dok su zajedno sa ostalim lišenim slobode u toj akciji još uvijek pod istragom.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica