Portal 072info

Prozor od ostave s agregatom bio je otvoren napola i nalazio se blizu sobe gdje su bili mladi

rakitno POSUSJE VELIKA TRAGEDIJA PREMINULO OSMERO MLADIH 1 696x382 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vještaci strojarske i protupožarne struke u kobnoj vikendici u Tribistovu kod Posušja završili su svoja vještačenja, ali rezultati još uvijek nisu poznati.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Vještačio se dimnjak, šporet na drva kojim su se grijali i agregat, čiji su ispušni plinovi prema svim dosadašnjim indicijama bili kobni za osam mladih života.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

– Istraga još uvijek traje, kazali su nam u policiji Zapadnohercegovačke županije, a ne znaju kada bi mogla završiti. Oni trebaju dobiti rezultati ovih vještačenja, kao i nalaze toksikoloških vještačenja i drugih potrebnih vještačenja uzetih uzoraka krvi tijekom obdukcija, a rade se u ovlaštenim laboratorijima u Sarajevu.

Vlasnik vikendice u kojoj je osmero mladića i djevojaka, devetnaestogodišnjaka, izgubilo svoj život, umro je prije više od godinu dana, a oni su od rodbine posudili vikendicu za novogodišnje slavlje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako nam je rečeno agregat je, također, posudio jedan od preminulih. Taj agregat bio je u prostoriji sa sjeverne strane vikendice, odnosno, ostavi. U toj ostavi su jedna vrata bila zatvorena, a druga odškrinuta, dok se prozor nalazio točno prekoputa prostorije u kojoj su se nalazili djevojke i mladići.

Tijekom očevida je utvrđeno da je taj prozor bio otvoren napola te su, najvjerojatnije, tako ispušni plinovi, konkretno, ugljični monoksid, i ugušili osmero mladih.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić kazao je kako se susreo s obiteljima preminulih.

U telefonskom javljanju iz Mostara za Hrvatski katolički rekao je koliko mu je bilo teško „te se i sam sebi čudio“, ali Bog očito daje snagu u tim trenucima, i koliko god mi razmišljamo da je svaka riječ suvišna ipak postoji jedna riječ utjehe za nas vjernike i to je upravo ta Božja riječ, rekao je biskup Palić koji je u Rakitnu u ponedjeljak predvodio sprovodne obrede za Ivana Miličevića, Stipu Romića, Žanu Pavković, Miju Soldo, Stipu Pavkovića i Mariju Pavković, a Mirela Rezo i Stjepan Jukić pokopani su dan ranije u Posušju prenosi 24Sata.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 2
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

ŽEPČE: Pronađeno tijelo nestale Milenke Planinac

Portal 072info

Nesreća kod Visokog: Automobilom udario divlju svinju, pogledajte fotografije s lica mjesta

Portal 072info

Užas u BiH: Poginuo otac četvero djece u jezivoj saobraćajnoj nesreći

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME