Pružićemo snažan otpor, a navijače nećemo razočarati

ReprezentacijaBiH

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u St. Louisu igra prijateljski meč sa selekcijom Argentine. Selektoru Safetu Sušiću ovaj meč će poslužiti da stekne uvid u trenutne mogućnosti ekipe kada su u pitanju utakmice s najjačim svjetskim selekcijama.

Sušić je najavio snažan otpor favoriziramom protivniku te naglasio da ekipa ima obavezu da ne razočara navijače BiH, koje očekuje u velikom broju. “Ne mogu da kažem da možemo da dobijemo Argentinu, čak ni da ćemo igrati neriješeno, ali mogu reći da ćemo sve uraditi da pružimo što jači otpor jednoj takvoj reprezentaciji. Imamo zaista odličnu atmosferu i gdje god da igramo uvijek ima puno našeg svijeta. Imamo veliku podršku i osjećamo se kao da igramo kod kuće. Kad je riječ o navijačima u St. Louisu to je za nas još jedan motiv više, ali i obaveza da ne smijemo razočarati sve te ljude koji dođu na utakmicu. Može se desiti da izgubimo, ali momci će sigurno dati sve od sebe da ostave dobar utisak i da ljudi koji dođu na utakmicu budu zadovoljni”, izjavio je Sušić na pres-konferenciji.

U selekciji Argentini neće biti najboljeg igrača svijeta Lionela Messija, ali Sušić smatra da je Argentina i bez njega snažna. “Meni je žao što Messi ne igra jer ja sam htio da igramo protiv najbolje Argentine, ali oni su i bez njega izuzetno jaki. S Messijem Argentina je među tri-četiri najbolje reprezentacije na svijetu, a bez njega je među šest-sedam reprezentacija”, kazao je Sušić.

Za reprezentaciju BiH u večerašnjem meču neće moći da nastupi Sejad Salihović. Igrač Hoffenheima povrijedio je mišić na treningu. “On neće igrati, povrijedio je mišić na treningu i s obzirom na to da je ovo prijateljska utakmica nema potrebe da rizikujemo. Osim toga ova povreda iziskuje da se jedno vrijeme odmori”, kazao je Sušić.

Kada je u pitanju novajlija u reprezentaciji Sead Kolašinac, Sušić je kazao da će defanzivac Schalkea početi utakmicu. “Sada sam siguran da će početi od prve minute. Kad jedan mladi igrač dođe nije mu poklon igrati odmah protiv takve reprezentacije. Međutim, ostali smo bez Lulića i Salihovića i nemam rješenja na toj strani”, kazao je selektor bh. tima.

Utakmica Argentina – BiH igra se u ponedjeljak na stadionu Busch u St. Louisu u 19.30 sati (utorak u 02.30 po srednjoevropskom vremenu).

Fena

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE