Portal 072info

“Prva slika Šumija poslije nesreće”

Neukusna šala njemačkog magazina “Titanik” – fotografija Nikija Laude objavljena sa potpisom “Evo kako sada izgleda Šumaher”.

Satirični časopis “Titanik”, koji je više puta do sada prelazio granicu dobrog ukusa, objavio je naslovnu stranu “posvećenu” Mihaelu Šumaheru, čije je zdravstveno stanje i dalje neizvjesno nakon teške nesreće na skijanju.

“Ekskluzivno – prva fotografija nakon nesreće – ovako Šumi sada izgleda”, glasi potpis slike u slobodnom prevodu.

Na fotografiji nije Šumi, čija slika nije objavljena nakon nesreće, već austrijski bivši šampion Niki Lauda, koji je teško povrijeđen 1976. u Nurburgringu.

Tada se Laudi zapalio “Ferari”, pa se vozač nagutao toksičnog, vrelog dima i lice mu je prekriveno ožiljcima.

Lauda je kritikovao “Titanik” zbog ove “šale”, i rekao da razmatra preuzimanje zakonskih koraka protiv uredništva časopisa.

Ova naslovna strana je uvredljiva i bezosjećajna, i zaista se pitam – ko je imao srca da objavi tako nešto“, rekao je on.

Od osnivanja 1979, “Titaniku” je zabranjeno 35 izdanja. Ranije je njemački časopis prozivao roditelje nestale Medi Meken, napisavši da su je oni kidnapovali, fotografija vojvotkinje od Kornvola objavljena je uz potpis “Skener na aerodromu potvrdio da je kobila”…

Mondo

Podijelite članak