Portal 072info

PRVE SNJEŽNE RADOSTI Mladi Zeničani u centru grada igrali nogomet (FOTO)

Foto: D. Pašalić/Avaz.ba

Nakon što se Zenica jutros probudila sa bijelim prekrivačem, brojni građani iskoristili su snježnu idilu da uživaju tokom dana u šetnji ili sankanju svojih mališana.

Tako je bilo i večeras, kada je gradsko šetalište bilo “zatrpano” brojnim šetačima koji uživaju u snijegu, a roditelji su na sankama vozili svoju djecu.

Međutim, već nekoliko godina u gradu čelika je ritual da nakon prvih konkretnijih snježnih padavina najhrabriji Zeničani odluče zaigrati nogomet u centru grada, što oduševljava brojne prolaznike a tako je bilo i ovaj put.

fudbal

Nesvakidašnji prizor još više oduševljava budući da je internet “zarazio” ponajviše mlađu populaciju, zbog čega je fotografija mladih Zeničana, koji uživaju do sitnih sati u gradu družeći se sa nogometnom loptom, uistinu za svaku pohvalu.

Mladalački duh koji još uvijek postoji kod zeničke omladine nije mogla osporiti ni izuzetno niska temperatura ispod nule, a snijeg koji je donio pravu radost zasigurno će biti inspiracija za mnoge stvari tokom predstojećih dana.

Avaz.ba – D. PAŠALIĆ

Podijelite članak

Počitajte još

Požari na području Mjesne zajednice Lašva

072info

I pored restrikcija turistička tura povodom 584. rođendana Zenice

072info

KPZ ZENICA: Sejfović u zatvoru organizirao tuču, ide na tri mjeseca u samicu

072info