Prvi bh. autorski mjuzikl za djecu i odrasle

Prvi bh. autorski mjuzikl za djecu i odrasle

607_20140108133657_unnamed_1

Tim mjuzikla “Dj Šampinjon: Vrh svijeta” predstavlja Pčelicu i Dobru vilu – dvostruku ulogu u prvom BH autorskom mjuziklu za djecu i odrasle igra umjetnica Mirela Laković Lela.

Uz vrhunske vokalne i plesne sposobnosti, Mirela je “bingo” za zahtjevnu dvostruku ulogu u mjuziklu autora Muharema Vojnikovića Muhe u kojem ćemo uživati na četiri gala premijere u BKC Sarajevo 17., 18., 24. i 25. januara u 18.30 sati, saopćili su organizatori.

“Za mene je to sasvim novo i drugačije scensko iskustvo, što ga čini još dragocjenijim, veselim se svakoj probi i radu sa ekipom. Ne znam da li ćemo osvojiti vrh svijeta, ali smo sigurno na dobrom putu ka tome” – kaže Mirela Laković.

Mirela se pridružila uigranom ansamblu koji čine mlada Tina Dervišević u glavnoj ulozi Dj Šampinjona, Elmir Krivalić kao Sarfo Sarfandžani, te autor i reditelj mjuzikla Muharem Vojniković koji tumači čak četiri uloge u mjuziklu; Lord Patlidžanius, Medo, Voz i Vodocijep.

Tina Dervišević ljubiteljima mjuzikla već je poznata iz popularne predstave “Briljantin” izvođene u sarajevskom Narodnom pozorištu, a pred mladim tuzlanskim glumcem Elmirom Krivalićem stoji velika karijera u što ćete se uvjeriti 17., 18., 24. i 25. januara na četiri gala premijere u BKC kada će vas iznenaditi i brojni gosti i prijatelji mjuzikla koji su rado podržali ovaj, kod nas još neviđeni, performans namijenjen djeci i odraslima.

federalna.ba/Fena

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica