Prvi čovjek La Lige: PSG poput Superlige, nedostaju mi Mesi i Ramos

ss 5
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Prvi čovjek La Lige Havijer Tebas (Javier) nije oduševljen Pariz Sen Žermenom, koji je čak uporedio sa Superligom. Tebas je rekao kako je francuski klub opasan za evropski klub onoliko koliko je bio i projekt Superlige.

– PSG izgleda kao liga legendi, s obzirom na to koliko neki igrači tamo imaju godina. U La Ligi su mladi fudbaleri, poput Vinisijusa (Vinicius), rekao je Tebas te se osvrnuo na odlaske velikih zvijezda.

– Nedostaju mi Mesi (Lionel Messi), Serhio Ramos (Sergio)…, ali niko nije nezamjenjiv. Odlasci Ronalda ili Nejmara (Neymara) izgledali su kao katastrofa, a mi smo nastavili da rastemo, poručio je Tebas, a onda rekao kako je poslovanje PSG-a neodrživo.

Prvi čovek La Lige smatra da je poslovanje francuskog giganta ‘neodrživo’.

– Ono što PSG radi je opasno koliko i projekat Superlige. Kritikovali smo Superligu jer bi uništila evropski fudbal, sada moramo da učinimo isto sa PSG. Taj klub sada troši više od 600 miliona eura na plate. Televizija u Francuskoj neće plaćati ništa više od 70 miliona eura, a već su objavili da imaju komercijalne gubitke 30 posto veće od drugih u Evropi. To nije održivo. To ne može da opstane, rekao je prvi čovjek La Lige, prenosi “Sport Klub”.