Od 10. do 12. maja

Prvi Internacionalni sajam zapošljavanja i edukacija “Zenica Expo 2024”

Prvi Internacionalni sajam zapošljavanja i edukacija “Zenica Expo 2024”

U namjeri da odgovori na izazove tržišta rada i unaprijedi obrazovne prilike, AVS Agencija za posredovanje Zenica sa ponosom najavljuje prvi Internacionalni sajam zapošljavanja i edukacija – Zenica Expo 2024. Događaj će se održati u Gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici, od 10. do 12. maja 2024. godine, prostirući se na više od 3000 kvadratnih metara izložbenog prostora.

Zenica Expo 2024 postavlja temelje za novu eru profesionalnog razvoja i zapošljavanja, nudeći izvanrednu platformu za susret poslodavaca i tražioca posla. Sajam će okupiti eminentne domaće i međunarodne kompanije, obrazovne institucije, kao i privatne agencije, čime će se potaknuti dijalog i saradnja u cilju smanjenja nezaposlenosti i poticanja uvoza radne snage u Bosni i Hercegovini.

AVS Agencija ima ambiciju da etablira „Zenica Expo 2024“ kao ključni godišnji događaj koji promoviše profesionalni rast i mobilnost radne snage,” istakli su iz AVS Agencije. “Naš cilj je stvoriti dinamično okruženje koje će olakšati razmjenu znanja, vještina i iskustava između svih učesnika.”

Glavne karakteristike sajma uključuju:

•             Širok spektar izlagača, uključujući vodeće kompanije i obrazovne institucije,

•             Edukativne sesije i radionice, namijenjene kako poslodavcima tako i potencijalnim zaposlenicima,

•             Mogućnosti za mreženje, koje posjetiocima omogućavaju da uspostave kontakte sa ključnim industrijskim liderima i stručnjacima,

•             Paneli i diskusije na temu trenutnih trendova i budućnosti tržišta rada.

Novina ove godine su planirane prezentacije mogućnosti pohađanja kurseva u smislu neformalnog obrazovanja, s ciljem brzog sticanja kompetencija i vještina prema potrebama tržišta. Ova inicijativa je usmjerena na smanjenje nezaposlenosti kroz pružanje direktnih i praktičnih obuka koje odgovaraju trenutnim i budućim zahtjevima poslodavaca. „Zenica Expo 2024“ prepoznaje važnost neformalnog obrazovanja kao ključnog faktora u prilagođavanju radne snage dinamičkom tržištu, te nastoji da svojim učesnicima ponudi pristup najnovijim obrazovnim resursima i metodama.

S obzirom na sveobuhvatni pristup i fokus na aktualne izazove i prilike unutar tržišta rada, „Zenica Expo 2024“ predstavlja nezaobilazno mjesto za sve koji teže profesionalnom napretku i inovacijama u obrazovanju.

Posjetitelji i izlagači mogu očekivati ne samo priliku za razvoj poslovnih veza, već i uvid u nove strategije zapošljavanja i obrazovne prakse koje će oblikovati budućnost industrije.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE