Portal 072info

Prvi izbor Bika je srednja ekonomska škola, Djevice su odlične za doktore

Na pragu je polaganje maturskih i prijemnih ispita, saznajte prema horoskopu koja zanimalja su najbolja za vas.

Ovan

Srednja škola koja im odgovara jeste sportska gimnazija, u medicini fizioterapeutski smjer, matematička gimnazija, mašinski smjerovi povezani sa konstruisanjem, vojna srednja škola i policija-poslije nekog opšteg društvenog smjera.

Studije koje najbolje podržavaju energiju znaka jesu vojna akademija, policijska akademija, medicina-naročito hirurgija i ortopedija, matematika i fizika od prirodnih nauka, fakultet fizičke kulture, sportske akademije, kao i inženjerski smjerovi povezani sa preradom metala.

Bik

Prvi izbor bi bila srednja ekonomska škola, finansijskog, ili opšteg smjera, sve što ima veze sa poslastičarstvo, kuvanjem, zatim hortikultura, uzgajanje voća, čak i veterinarski smjerovi u poljoprivrednim školama.

Izbor fakuteta bi trebao biti vezan za grane ekonomije i menadžmenta u osnovi povezanih sa finansijama. Gastronomija je isto tako u simbolici ovog znaka, kao i tehnološki smjerovi vezani sa preradom hrane, kao i enologija-nauka o degustaciji i klasifikaciji vina.

Blizanci

Društveno-jezički smerovi gimnazija i trgovačka škola bi bili najuži izbor. Sve škole povezane sa komunikacijama, kao i saobraćajna škola su odličan izbor. Vještina rada sa rukama može doći do izražaja u zanatskim zanimanjima servisera uređaja.

Blizanci su naklonjeni učenju i studiranju jezika, vole filozofiju i sociologiju. Dobro se snalaze kao učitelji, vaspitači i novinari. Mogu biti dobri u studijama marketinga, odlični tumači i prevodioci. Dobri su u organizaciji poslovanja na daljinu i spoljnoj trgovini.

Rak

Prvi izbor su svakako zanimanja kao akušerska sestra, ili sestra vaspitač za rad sa djecom na vrtićkom uzrastu. Odlična je i građevinska škola koja se bavi gradnjom kuća i stambenih objekata. Društveni smjerovi gimnazije su dobra osnova za kasnije studije.

Studije psihologije, pedagogije i posao socijalnog radnika su odličan izbor za ovaj znak. Građevinarstvo i uređenje stambene politike je isto tako odličan izbor. U medicini je najbolji izbor ginekologija, ili neonatologija, ali i posao porodičnih savjetnika.

Lav

Njima treba širina kako bi izoštrili kasnije fokuse ka organizaciji i užoj specijalizaciji, tako da je gimnazija sasvim prikladna. Mogu se dobro osjećati i u muzičkim i umjetničkim školama, a vole elitne i poznate centre obrazovanja.

Organizacione i političke nauke jesu u simbolici Lava.U medicini to je kardiologija, a vole i glumu, muziku i dizajn.Direktna simbolika znaka je i dizajniranje nakita i to zlatnog. Njih će privlačiti i zanimanja povezana sa medijima,pa se mogu naći i u žurnalistici, Cosmopolitan.

Djevica

Primarno značenje ovog znaka u srednjoj školi jeste računovodstvo, poslovi povezani sa s administracijom. Vrlo su organizovani i pedantni što ih čini sjajnim medinskim radnicima, naročito u oblasti prevencije i zaštite zdravlja.

Akademsko zvanje iz oblasti računovodstva i organizacije poslovanja, kao i privrednog prava je odličan izbor za Djevicu. Dobri su učitelji i predavači. Sve grane medcine povezane sa zaštitom zdravlja su takođe odličan izbor.

Vaga

Društveno- jezičke gimnazije su odlična osnova za kasnije studije koje su u simbolici znaka. Umjetničke i dizajnerske škole, kao i muzičke su odlične, ali i frizerske i kozmetičke škole i zvanja. Može ih zanimati i gajenje cvijeća-hortikultura, kao i voćarstvo.

Obično su za njih uspješne studije prava, međunarodnog prava, diplomatski smjerovi. Privlače ih i studije književnosti, stranih jezika kao i profesije vezane za rad savjetnika. Mogu studirati i umjetnosti. Marketing i žurnalistika su isto odličan izbor za njih.
Škorpija

Matematički i prirodnjački smjerovi su bolji izbor zbog pronicljivog i logičnog uma. Mogu imati sklonosti ka kriminalistici, pa još u srednjoj školi birati zanimanje policajca. Dobro se snalaze i u ekonomskoj školi, a mogu biti dobri i u poslovima sa osiguranjem.

Studije iz oblasti istraživanja virusa, bakterija, dakle odlični biohemičari. U medicini su obično povezani sa patologijom,psihijatrijom, ali i reanimacijom. Odlični kriminalističari, sjajni profajleri-psiholozi koji se bave kriminalom. Odlični su berzanski brokeri.

Strijelac

Oni vole društveno- jezički smjer u gimnaziji, pomorske i riječne mornaričke škole, turističke smjerove i pravni smjer u ekonomskim školama. Mogu se odlično snaći i u sportskim gimnazijama.

Pravo, a najviše međunarodno pravo je pod direktnom dominacijom Strijelca. Oni vole i političke nauke, diplomatiju, strane jezike, turizmologiju i medijske studije. Odlični su svještenici, pa rado studiraju teologiju, privlače ih i sociologija i filozofija.

Jarac

Kod izbora srednjih škola, oni će birati tradicionalno široko obrazovanje, dakle gimnazijsko. Mogu biti odlični i u rudarsko- geološkim i geometerskim zanimanjima, mogu se odlučiti i za arhitekturu već u srednjoj školi, a rado biraju i ekonomsku školu.

Zanimanja povezana sa arhitekturom, geologijom, rudarstvom, tehnologijom resursa, preradom metala, kao i ekonomske grane povezane sa organizacijom proizvodnje i prometom novca su dobar izbor. Istorija i arheologija su isto tako odličan izbor.

Vodolija

Informatičke škole su prvi izbor, ali i svi društveni smjerovi u srednjim školama. Mogu imati zanimanje za vojne škole. Odlični su u dizajnu i modernim zanimanjima povezanim sa dizajnom.

Profesija pilota je u direktnoj simbolici znaka, kao i stjuardese. Odlični su informatričari i elektroinženjeri, kao i astrolozi. Sva istraživačka zanimanja povezana sa konstruisanjem novih tehnologija su više nego dobra. Mogu studirati i političke nauke ili vojnu akademiju.

Ribe

Obično biraju zanimanja povezana sa farmacijom, srednju hemijsku školu ili medicinske struke povezana sa negom i zaštitom. Dobri su u umjetnostima i odlični muzičari. Vole i srednje pedagoške škole i vaspitačke smjerove.

Psihologija i psihijatrija su u smbolici ovog znaka, a naročito rad sa bolestima zavisnosti. Oni su sjajni farmaceuti i hemičari. Veoma dobro se snalaze i kao defektolozi, socijalni radnici. Mogu studirati klasične jezike, ili istoriju.

Podijelite članak