f 22592825 1024
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 2, 2021 @ 21:10
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
FIXGEHALT

Četirima zaposlenicima Centra za rehabilitaciju Stančić u Hrvatskoj otkazan je ugovor o radu jer su odbili testiranje koje je uvjet za dolazak na posao u sistemu socijalne skrbi i zdravstva.

NER FIT

Riječ je o prvim otkazima koji su vezani uz odluku Nacionalnog stožera civilne zaštite Hrvatske, prema kojoj od 4. oktobra svi zaposleni u zdravstvenim i socijalnim ustanovama pri dolasku na posao moraju predočiti digitalnu COVID-potvrdu, kojom dokazuju da su cijepljeni ili preboljeli virus.

Ako nemaju jedan od ta dva uvjeta, dužni su se testirati dva puta sedmično.

Logoped, psiholog, defektolog i jedan zaposlenik tehničkog osoblja to odbijaju već mjesec dana, što ih je stajalo radnog mjesta, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja nakon reklame

“Što se tiče zaposlenika Centra za rehabilitaciju Stančić, četiri zaposlenika su odbijala postupiti sukladno Protokolu o provedbi Odluke Stožera civilne zaštite RH o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja svih zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi”, rekli su iz resornog ministarstva u Hrvatskoj.

Napomenuli su da, s obzirom da to da zaposlenici nisu dostavili odgovarajući dokaz o cijepljenju protiv COVID-19 ili preboljenju, imali su obavezu testiranja koje su neprekidno odbijali.

“Stoga je radnicima 8. listopada upućeno pisano upozorenje o kršenju obveza iz radnog odnosa. Budući da su radnici nastavili postupati protivno Odluci, pokrenut je postupak otkazivanja ugovora o radu uz savjetovanje s Radničkim vijećem, koje je dalo suglasnost na planirane otkaze. Radnicima je s današnjim danom redovito otkazan ugovor o radu zbog skrivljenog ponašanja, poštujući sve obveze iz radnog odnosa”, rekli su iz resornog ministarstva.

LIDER