Portal 072info

PRVI PROFESIONALNI MEČ: Zeničanin Belmin Pašalić nastupa u Njemačkoj

Nakon velikog broja bokserskih mečeva, ali i mukotrpnog treniranja, Zeničanin Belmin Pašalić 27. maja u gradu Kelnuu u Njemačkoj odigrat će svoj prvi profesionalni meč u karijeri.

Tokom treniranja i bavljenja ovim sportom kao amater Belmin je ostvario zapažene rezultate te tako je od 68 mečeva ostvario 52 pobjede, 13 poraza i samo tri neriješena meča.

“Iskreno se nadam da ću uspjeti u svojim ciljevima, te da ću ostvariti dobre rezultate kako u ovom meču tako i u svojoj karijeri. Zenica je moj grad u kojem živim 21 godinu, sve i jedan meč sam posvetio svom gradu, svom narodu od kojeg i nemam neku veliku podršku, ali unatoč svemu želim da jednoga dana Zenica bude ponosna na mene i da ja nju jednoga dana usrećim kao što je naš zlatni atletičar Amel Tuka, i ne samo nju već čitavu Bosnu i Hercegovinu”, istakao je Pašalić.

Kako dodaje, odlučio je da svoje znanje, trud i ljubav prema ovom sportu iskuša i na profesionalan način, te kako kaže misli da je došlo njegovo vrijeme.

“U profesionalnom boksu treba mnogo više spreme nego u amaterskom boksu, boksa se više rundi i protivnici su mnogo jači”, dodaje Belmin.

Pašalić već neko vrijeme radi na pripremama za ovaj meč, a sparing partner mu je stariji brat Fadil, koji je također profesionalni bokser.

Belmin zasad nema nijednog sponzora, te se nada da će u zavisnosti od njegove borbe i interes od strane sponzora porasti: “Nemam nijednog sponzora, ali se nadam da ću do prvog meča biti u top formi. Sa pobjedama i kvalitetom dolazi i interes javnosti i sponzora.

Svoj prvi profesionalni meč Belmin će imai 27. maja 2016. godine u gradu Kelnuu Njemačkoj, boksati će šest rundi po tri minute, u srednjoj kategoriji do 75 kilograma.

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”
Podijelite članak