PRVI PUT U TERETANI Tri najbolje vježbe za mršave muškarce

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Pričamo li o fit tijelima ili fitnesu općenito uvijek na pameti imamo velike mišiće, ravne trbuhe, ili pak višak kilograma koji bi se trebao skinuti vježbom i prehranom. No, što je s mršavim ljudima koji nikako ne uspjevaju napumpati svoje mišiće. Što god da čine, koliko god da treniraju – njihovo tijelo ostaje mršavo s tek malo toniranim mišićima.

Kako riješiti taj problem? S puno serija i lakšim utezima, s promjenom vježbi, s jačom prehranom ili – s pravim vježbama. Ukoliko ste mršavi početnik tada svakako savjetujemo da krenete polako, prema vlastitim mogućnostima no da vježbe ne bi bile komplicirane, da se ne bi previše koncentrirali na vježbe koje vam neće dati željene rezultate – osvrnite se samo na tri vježbe. Možda će vam one biti dovoljne da se vaši mišići pokrenu i konačno počnu pokazivati znakove rasta.

Čučnjevi s utezima

Univerzalna vježba koja pokreće veliki broj mišića i koja djeluje na velike grupe mišića – a s utezima radi dvostruko učinkovitije. Bez straha uzmite uteg koji vam leži u ruci, s kojim nećete gubiti ravnotežu, i napravite seriju prednjih čučnjeva tako da vam šipka od utega bude što bliže vratu, a da bi vam ta poza olakšala držanje i oduprijela se da vam utezi ne lete prema naprijed. S tom ćete težinom savršeno utjecati na noge, gornji dio tijela, ruke i ramena.

Utezi iznad glave

Ako zaista patite za većim trokutom ovo je vježba koju morate raditi. Stime da nije isto dižete li utege “normalno” ili ih dižete da bi ih držali iznad glave jer u toj poziciji vaši će mišići raditi dvostruko i vaše će tijelo postupno pokazivati znakove rasta mišića. Samo pazite na ravnotežu, odnosno na stav kako vam uteg ne bi pretjerano ljuljao ruke i gornji dio tijela. Lagano i čvrsto, s onoliko ponavljanja koliko možete. S vremenom će ponavljanja prerasti u serije.

Podizanje

Podizanjem na šipki vaše će ruke doslovno podizati vašu punu težinu i u tome i leži čar ove vježbe. Vlastita težina i poveći broj podizanja mišićima će dati impuls za rast i to velikoj grupi mišića jezgre, ruku, ramena.

GODISNJICA
MARKETING