Portal 072info

Prvi slučaj u BiH: Pacijent po drugi put hospitaliziran zbog koronavirusa

ukc tuzla pandemija koronavirus trijaza
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Muškarac srednje životne dobi sa područja Tuzlanskog kantona u Bosni i Hercegovini ponovo je hospitaliziran u COVID bolnicu u prostoru Klinike za zarazne bolesti Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla, nakon što je prije 25 dana otpušten na kućno liječenje, javlja Anadolu Agency.

„Pacijent je kod nas bio hospitaliziran zbog infekcije koronavirusom. Prije nego što je otpušten na kućno liječenje, urađena su dva PCR testa i u oba navrata rezultati su bili negativni“, kazao je prof. dr. Vahid Jusufović, direktor UKC-a Tuzla.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pacijent, sa istim simptomima kao prije mjesec, ponovo se javio ljekarima u UKC Tuzla. Urađen je novi PCR test i rezultat je bio da je on pozitivan na koronavirus.

„Ponovo je smješten u COVID bolnicu i pratimo njegovo zdravstveno stanje. Trenutno je sa srednje teškom kliničkom slikom. Utvrđujemo da li je riječ o reinfekciji ili zaostatku ranije infekcije. Ovo je prvi slučaj da se neko nakon oporavka ponovo sa istim simptomima vratio na liječenje, odnosno da je hospitalizovan u COVID bolnici“, kaže dr. Jusufović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na području Tuzlanskog kantona trenutno je aktivno zaraženo 278 osoba, 2.721 pacijent se oporavio, a od početka pandemije je evidentirano 3.143 pozitivne osobe na koronavirus.

Hospitalizirana je 41 osoba, od kojih je pet na mehaničkoj ventilaciji. Pozitivnih u kućnoj izolaciji je 237, a pod zdravstvenim nadzorom je 339 osoba.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Od komplikacija izazvanih koronavirusom do sada su u Tuzlanskom kantonu preminule 143 osobe.

Podijelite članak
  • 7
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Od ponedjeljka primjena restriktivnih mjera

072info.com

Đikić: Ovo su razlozi zašto je ove godine važno cijepiti se protiv gripe

072info.com

Pilav poručila: Situacija je dobra, ali na ovo posebno moramo obratiti pažnju

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)