Portal 072info

Prvi voz velikih brzina u zemlji u kojoj saobraćaj kasni i po 10 sati

Screenshot 3 1199
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Da biste prešli ovu udaljenost vozom, sada vam je potrebno oko 13 sati. Kada počnu saobraćati vozovi velikih brzina, put će trajati svega 3 i po sata.

Udaljenost od 711 kilometara između indijskih gradova Hiderabad i Mumbai uskoro će povezivati vozovi velike brzine koji će se kretati brzinom od 320 kilometara na sat. Za usporedbu, postojeći vlakovi na toj udaljenosti kreću se s prosječnom brzinom od 80 do 120 kilometara na sat.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Da bi prešli tu udaljenost vozom, sada vam je potrebno oko 13 sati. Kada počnu saobraćati vozovi velikih brzina, put će trajati svega 3 i po sata. Indijske željeznice raspisale su poziv koji završava 5. novembra i traže firme koji mogu ostvariti ovaj san, prenosi punkufer.hr.

Vozovi bi trebali imati 12 stanica: Mumbai, Panvel, Međunarodna zračna luka Navi Mumbai, Lonavla, Pimpri-Chinchwad, Pune, Baramati, Solapur, Gulbarga, Humnabad-Zahirabad, Sangareddy i Hiderabad.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U oktobru ove godine firma Larsen & Toubro Ltd već je dogovorila projekt povezivanja Mumbaija i Ahmedabada vozom velikih brzina koji bi trebali početi saobraćati na ovoj relaciji 2023. godine. Kada projekat bude dovršen, to će biti prvi voz velikih brzina u Indiji.

Vozovi velikih brzina trebali bi unijeti revoluciju u ovaj tip putovanja u drugoj najmnogoljudnijoj zemlji svijeta. Pretpostavlja se da se oko 23 miliona Indijaca svakog dana vozi vozovima, zbog čega su oni prenapučeni, spori i podložni kašnjenju. Štaviše, Guwahati-Trivandrum Express najnepouzdaniji je voz u Indiji jer u prosjeku kasni 10 do 12 sati.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 2
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME