Portal 072info

PSG od Barcelone za Neymara traži 100 miliona eura, Dembelea i Semeda

Saga vezana za brazilskog nogometaša Neymara i dalje traje, a danas će biti održan sastanak između predstavnika PSG-a i Barcelone. PSG je spreman pustiti Neymara u Barcelonu, a Le Parisien piše da Parižani od Katalonaca traže 100 miliona eura te nogometaše Nelsona Semeda i Ousmanea Dembelea.

RAC1 javlja da će sastanak predstavnika oba kluba biti održan danas u Parizu. Očekuje se da će ovo biti ključni dan u razgovorima, dok Real Madrid čeka razvoj situacije.

Za pregovore će biti zaduženi Oscar Gran, Eric Abidal i Javier Bordas. Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu se sastao sa svojim kolegama te je dogovoreno da se PSG-u ponudi jednogodišnja posudba uz opciju otkupa ugovora za 170 miliona eura naredne godine.

U PSG-u smatraju da Neymar vrijedi između 250 i 300 miliona eura, kao i da Dembele i Semedo zajedno vrijede između 150 i 200 miliona eura. Međutim, njih dvojica navodno ne planiraju napustiti Barcelonu. Trener Ernesto Valverde gubi strpljenje s Francuzom, ali je Semedo nedodirljiv.

Bez obzira na komplikovanu situaciju, sve bi se ipak moglo riješiti već danas.

Klix.ba

Podijelite članak
  • 13
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box