Psi lutalice napali 2-godišnjeg dječaka u Zenici

Psi lutalice napali 2-godišnjeg dječaka u Zenici

Nakon što je mnoštvo medija izvjestilo o nedavnom “napadu” pasa na vozilo u zeničkom naselju Mokušnice danas se na tom istom mjestu dogodio još jedan incident.

U toku šetnje majke i dvogodišnjeg sina došlo je do napada na njih od strane pasa lutalice. To nije ništa novo, ali dokle ovako? Svoj ovoj situaciji ne ide u prilog to što su svi građani, stanovnici ovog naselja samo blijedo gledali u rasplakanu majku kojoj psi napadaju dijete. Na svu sreću otac djeteta je bio u blizini i spasio ga od veće katastrofe. Dijete je pretrpjelo velike traume, boji se izači van, ali ko će za ovo odgovarati? Policija se već ogradila i rekla da ovo nije u njihovoj nadležnosti i da ovakve slučajeva treba da riješi Općina. Istina, ali ne riješava, što je najgore.

Nezdovoljstvo građana s načinom na koji se vlasti odnose prema ovom problemu raste iz dana u dan. Rješenja ni na pomolu, a građani šute i trpe. Do kada,postavlja se pitanje? Da li čekati da upravo mi budemo sljedeći pa da nam tek onda dođe, kao što narod ima običaj reči: “Iz guzice u glavu”?

 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE