„Psić boje neba“ u Zavidovićima i u Zenici ove sedmice

20AE157B 8005 492E AB37 620C98193955
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Predstava Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica „Psić boje neba“ ove sedmice će biti izvedena U Zenici i u Zavidovićima. Predstava je nastala kao autorski projekat Nadje Vasileve i Darka Kovačovskog, u režiji Darka Kovačovskog. 

U četvrtak, 14. oktobra u 11 i u 13 sati će najmlađa publika imati priliku da pogleda lutkarsku predstavu „Psić boje neba“ u Domu kulture Zavidovići. Ista predstava će biti izvedena na matičnoj sceni u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica u petak, 15. oktobra u 18 sati. Ulaznice za zeničku izvedbu predstave su rasprodate. 

ČITAJ JOŠ:  Odgođeni koncerti Vlatka Stefanovskog i Miroslava Tadića u bh. gradovima

Prema riječima reditelja Kovačovskog „Psić boje neba“ je „tekst koji govori o tome kako bi se trebalo boriti za svoje mjesto ispod neba. Mali pas koji se rodio plave boje pati od kompleksa niže vrijednosti i zato bježi od problema. U tekstu ga njegov novi prijatelj mornar Džef prihvata onakvog kakav jeste i iz te ljubavi Plavi Psić pronalazi svoj način da se bori sa problemima koji ga okružuju. Naravno, priča ne bi bila zanimljiva da intrigu ne pokreće antagonista Crni Mačak… Ipak, kroz tekst naše predstave i kroz prikazivanje drugačijeg, dešava se spoznaja psa čiji lik nikoga neće ostaviti ravnodušnim.“

ČITAJ JOŠ:  Komedija „Žiranti“ u četvrtak u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica

U predstavi igraju: Snežana Vidović, Adna Hasanić i Tamara Milićević-Stilić. Scenografija i kostimografija predstave je povjerena Nadiji Vasilevoj, a izbor muzike Darku Kovačovskom.

Sve programske aktivnosti Bosanskog narodnog pozorišta Zenica se odvijaju u skladu sa propisanim higijensko-epidemiološkim mjerama.

GODISNJICA
MARKETING