AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport / Svijet

I dok su Bosanci i Hercegovci mogli biti ponosni na nedjeljnu igru naših Zmajeva, koji su i pored nesretnog poraza pružili sjajnu igru i možda čak i dominirali u odnosu na favoriziranu Argentinu, ugođaju gledanja utakmice, prema mišljenju brojnih navijača, uveliko je naštetio komentatorski par koji su sačinjavali Velid Spaho i bivši bh. reprezentativac Muhamed Konjić.

konjic1Ovo se posebno odnosi na potonjeg, koji i pored neobičnog akcenta i ne baš najpravilnije dikcije, tokom čitavog meča nije uzimao ni trenutak predaha u komentiranju. Među građanima koji su negodovali zbog komentatora našao se i akademik Abdulah Sidran, koji je njihov rad prokomentirao sljedećim riječima:

“Još uz sve to, televizija BiH nam pošalje dva najgora komentatora, i po jezik i po utakmicu, da prenose iz Brazila, pa narod okreće kanale i traži gdje će drugo gledati prijenos… Ili, na koncu, mora utišati ton svog televizora.”

No, kako su Bosanci narod poznat po dobrom humoru, neizostavna je bila satirična kritika prenosa utkamice, koju možete vidjeti na priloženoj slici.

I da, Muhamed Konjić će komentirati i sljedeće dvije utakmice reprezentacije BiH.