PU ABAKUS: Upriličena priredba i izložba likovnih radova ‘Djeca su čuvari planete”(FOTO)

PU ABAKUS: Upriličena priredba i izložba likovnih radova ‘Djeca su čuvari planete”(FOTO)

IMG_7070
Foto: Benjamin Hazić/072info

PU Abakus Zenica upriličio je večeras priredbu i izložbu likovnih radova “Djeca su čuvari planete” povodom uspješnog rada u ovoj školskoj godini. Valja istaći kako je Udruženje E-GRUPA finansiralo izradu kostima i scenografije, a firma OMNIA MEDIC poklone za “DIJETE GODINE”, “MULTITALENTA GODINE” i“PRIJATELJA GODINE”.

Zanimljiv program priredbe obuhvatio je i prodajnu izložbu sa ekološkom porukom, a u okviru kojeg su se prezentovala znanja, vještine, sposobnosti i talenat učenika. 

Podsjećamo, Abakus je osnovan s ciljem da se školarcima pomogne da lakše prihvate svoje školske obaveze i savladaju školsko gradivo,  te da se roditeljima pomogne u odgoju i obrazovanju njihove djece.

"Organizovanje jednog jednog ovakvog skupa želimo predstaviti naše programe, stručni tim uposlenika i uspjehe koje su naši učenici postigli u učenju i ponašanju." – ističu iz Abakusa.

Na kraju su dodijeljene pohvalnice svim učenicima koji su napredovali u učenju i ponašanju u toku ove školske godine, a dodijeljene su i titule  “PRIJATELJ GODINE”, “MULTITALENT GODINE” i “DIJETE GODINE”. Program je završenem riječima hvale vim roditeljima, saradnicima, predstavnicima različitih institucija i medija, koji su doprinijeli radu “Abakusa", a uručene su i zahvalnice svima onima koji su na bilo koji način dali podršku Abakusu. Tako su zahvalnicu primila razna udruženja i organizacije, načelnik Općine Zenica, Husejin Smajlović, te predstavnici medija na čelu sa portalom 072info.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica