Pub za političare stavio na crnu listu Angelu Merkel i saradnike zbog restrikcija

Screenshot 8 363

Njemački političari predvođeni kancelarkom Angelom Merkel, koji stoje iza restrikcija, odnosno djelomičnog lockdowna uvedenog zbog pandemije koronavirusa, našli su se na crnoj listi jednog puba.

Zbog novih restrikcija rad svih restorana je zabranjen, a zbog toga su se Merkel i njeni saradnici našli na crnoj listi poznatog puba u Berlinu namijenjenog političkoj klasi.

Vlasnici puba “Standige Vertretung” su poručili da Merkel i njeni saradnici više nisu dobro došli nakon što su odlučili ugasiti njemačku ekonomiju kako bi usporili širenje koronavirusa. Oni su u videoporuci na Facebooku izrazili ljutnju jer se Njemačka nije uspjela pripremiti za drugi val koronavirusa za razliku od mnogih restorana poput njihovog koji su uradili mnogo u svrhu zaštite još od aprila.

Zvanične brojke govore da se samo mali broj ljudi zarazi u restoranima, ali je uprkos tome cijela industrija koja zapošljava 2,5 miliona osoba, ugašena za novembar.

“Znam da mnogi političari dolaze kod nas, neki od njih su odlučili da zatvore restorane, da nam zabrane da radimo. Te političare dodajemo na crnu listu”, poručili su vlasnici.

U ovaj lokaln više nisu dobro došli kancelarka Angela Merkel, njen zamjenik Olaf Scholz, gradonačelnik Berlina Michael Muller, ministar Bavarske Markus Soder i senator za zdravstvo Dilek Kolat.

Klix

Copy
Prethodni članakNajskuplja zgrada na svijetu napravljena u Meki, vrijedi 100 milijardi dolara
Sljedeći članakSladić otkrio kakav će biti novembar: Posebno upozorio na jednu pojavu