Portal 072info

Pukao betonski podzid na ulazu u tunel Pečuj na Koridoru 5C kod Zenice (VIDEO)

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ovu informaciju za Klix.ba su potvrdili mještani u naselju Ričice kod Zenice koji već više od dvije godine prate radove na izgradnji tunela i vijadukta iznad svojih krovova.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prilikom probijanja lijeve projektne cijevi tunela Pečuj, koje je obavljeno krajem juna, rečeno je da je uspješno priveden kraju jedan od najzahtjevnijih projekata na Zeničkoj zaobilaznici, gdje su problem stvarali konfiguracija terena i klizišta koja su se pojavljivala prilikom gradnje tunela.

Iako se činilo da će najmanje problema biti na tunelu Pečuj, to se ipak, prema tvrdnjama mještana, dogodilo jučer u toku dana, a snimak obrušavanja podzida i klizišta na jednom dijelu brda na društvenim mrežama je objavljen u utorak navečer.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Do obrušavanja materijala je došlo na ulaznom portalu tunela Pečuj, na dijelu u kojem već dvije godine nema nikakvih građevinskih aktivnosti. Na tom dijelu je postavljena privremena, a ne trajna zaštita. Do obrušavanja materijala i zemlje je došlo, najvjerovatnije, usljed obilnih kiša u posljednja tri mjeseca. Generalno, štete nema, odronjeni materijal će biti uklonjen za dan-dva i radovi se nastavljaju. Trajna zaštita se, prema projektu, postavlja u finalnim fazama rada. Nama je u ovom trenutku najvažnije da niko od naših radnika ili radnika naših podizvođača nije povrijeđen”, kazao je za Klix.ba šef projekta Faruk Medošević.

Ovaj događaj kamerama su zabilježili radnici koji su se nalazili u blizini, dok su mještani fotografisali odlomljene komade betonskog podzida koji je trebao spriječiti klizište i odron zemlje na ulazni portal tunela s vijadukta iznad naselja Ričice.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klix.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME