Portal 072info

Pulski festival: Emiru Hadžihafizbegoviću Zlatna arena za najbolju mušku ulogu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Velika Zlatna Arena za najbolji film na ovogodišnjem 62. pulskom filmskom festivalu dodijeljena je filmu “Zvizdan” redatelja Dalibora Matanića, dok je publika glasovanjem za hrvatski program prikazan u Areni, nagradu Zlatna vrata Pule,  dodijelila filmu “Bit ćemo prvaci svijeta” redatelja Darka Bajića s prosječnom ocjenom 4,85, objavljeno je u subotu na završnoj konferenciji za novinare u pulskom Festivalskom centru.

Osim Velike Zlatne Arene, filmu “Zvizdan” pripalo je još pet Zlatnih Arena, i to za režiju Daliboru Mataniću, za najbolju glavnu  žensku ulogu Tihani Lazović, za najbolju sporednu žensku ulogu Nives Ivanković, za najbolju sporednu mušku ulogu Dadi Ćosiću te za  kostimografiju Ani Savić Gecan. Filmu “Zvizdan” pripala je i nagrada “Oktavijan” Hrvatskog društva filmskih kritičara.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Film “Takva su pravila” redatelja Ognjena Sviličića osvojio je tri Zlatne Arene i to za najbolju glavnu mušku ulogu Emiru Hadžihafizbegoviću te za scenografiju Ivanu Veljači.

Filmu “Ti mene nosiš” redateljice Ivone Juka pripale su tri Zlatne Arene i to za kameru Mariju Oljači, za glazbu Tehou Teardu te za  vizualne efekte Zoranu Čuliću i Nebojšu Rogiću dok je nagradu “Breza” za najboljeg debitanta dodijeljena Heleni Beljan.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Zlatna Arena za scenografiju dodijeljena je Josipu Mlakiću za film “Imena višnje” redatelja Branka Schmidta kojemu je pripala i Zlatna  Arena za montažu i to Vesni Lažeta i Hrvoju Mršiću. Zlatna Arena za specijalne efekte pripala je Branku Repalustu za film “Svinjari”  redatelja Ivana Livakovića dok je Zlatna Arena za oblikovanje zvuka pripala Martinu Semenčiću za film “Rakijaški dnevnik” redatelja Damira Čučića.

Zlatna Arena za najbolji film u hrvatskom programu manjinske  hrvatske koprodukcije pripala je filmu “Ničije dijete” redatelja Vuka  Ršumovića koji je osvojio i Zlatnu Arenu za režiju dok je Zlatna Arena za glumačko ostvarenje pripala Denisu Muriću za ulogu Pućeta u istome filmu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

U konkurenciji međunarodnog programa Zlatna Arena za najbolji dugometražni film pripala je filmu “Pored mene” redatelja Stevana Filipovića dok je međunarodni žiri posebno priznanje dodijelio filmu “Koza” redatelja Ivana Ostrochovskyja koji je ujedno dobio i diplomu za najbolji film u konkurenciji programa “Susjedi i prijatelji”.

U programu “Pulica” diplomu za najbolji dugometražni film pripala je filmu “Nevidljivi dječak” redatelja Gabrielea Salvatoresa, nagrada ocjenjivačkog suda studentskog programa pripala je filmu “Ljeto bez mjeseca” redatelja Stefana Ivančića dok je nagrada za najbolji kratki film u sklopu hrvatskog programa pripala filmu “Malo više kiše” redatelja Marka Dugonjića.

Zlatne Arene bit će ovogodišnjim laureatima uručene večeras u pulskoj Areni. 

Radiosarajevo.ba


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6