“Puno je vozača buseva starijih od 70 godina, prisiljeni su raditi i u penziji”

autobus voznja vozac
Podijelite vijest

Za volanom automobila ili autobusa, Mario je na cestama već 28 godina. “Od toga sam 24 godine profesionalni vozač. Mogu li se zamisliti da budem vozač i sa 72? Ne rado”, kaže za RTL Mario Pražev, profesionalni vozač autobusa.

No mnogi njegovi kolege nemaju izbora. Jer, kažu u sindikatu, problem je što su mnogi prijavljeni na minimalac.

“Njihova mirovina na temelju tih malih prijava je zaista minimalna. I ti su ljudi, realno, ne mogu živjeti od tih mirovina. I oni su prisiljeni, ako su u zdravstvenim uvjetima takvim da mogu nastaviti raditi, da se ponovno uhvate tog posla. A tu je i zakonodavac omogućio da uz primanje svoje mirovine oni četiri sata još mogu raditi”, kaže Miljenko Gorčnin, predsjednik Hrvatskog sindikata vozača.

ČITAJ JOŠ:  SUKOB INTERESA U ZDRAVSTVU: Do podne poslanik, od podne direktor, pa sam sebi podnosi izvještaj

A 72-godišnji vozač poljskog autobusa nije radio samo četiri sata. I u Hrvatskoj, doznajemo, stariji vozači u mirovini najčešće voze upravo putničke autobuse, koji se, doznajemo, najmanje kontroliraju. No, kakva je činjenično stanje na hrvatskim prometnicama, možemo tek nagađati.

Poljski autobus sletio s ceste kod Breznice, 12 ljudi poginulo, 34 ozlijeđenih, doznaje se kamo su putovali jer u Hrvatskoj ne postoji nacionalni registar vozača. Ne zna se koliko ih je točno na prometnicama, tek je procjena da ih je 70-ak tisuća. Ne zna se kojih su godina. A ne zna se ni tko ih kontrolira s obzirom na to da inspekcija rada nema uvid u tahograf, a inspekcija prometa u ugovor o radu. Pa ni jedna inspekcija, zapravo, nema cijelu sliku o radu vozača.

ČITAJ JOŠ:  Uopće ih ne uvozimo iz ove države: U BiH nema zaraženih jaja iz Hrvatske

Iako prolaze rigoroznije liječničke preglede minimalno svakih pet godina, u njima nedostaje test na bolest spavanja, pojašnjava profesor s Fakulteta prometnih znanosti.


Podijelite vijest