Put do mora: U BiH se dijeli ova karta na Facebooku, očito je i zašto (FOTO)

2fa860c9 3885 4d84 8b28 79080dd6fb6f
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Mnogi u Bosne i Hercegovini razočarani su činjenicom da će svi koji uđu u Republiku Hrvatsku iz BiH morati u 14-dnevnu izolaciju. Očito je da građani BiH još neko vrijeme neće moći na more u Hrvatsku, a mnogi se zbog toga žale na društvenim mrežama.

Međutim, izgleda da se pronašlo rješenje.

Na Facebooku se večeras dijeli objava stranice Selo Podhum na kojoj je ekipa iscrtala “Put do mora”. Po ovoj duhovitoj karti, turisti bi iz BiH mogli ući u Srbiju, zatim u Mađarsku, a onda iz Mađarske u Hrvatsku i tako se domognuti hrvatske obale, prenosi Index.hr.

Podsjetimo, od večeras u ponoć na snagu stupa obaveza nošenja maski u javnom prijevozu za putnike i vozače te obaveza samoizolacije za osobe koje u Hrvatsku uđu iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije.

“Utvrđuje se poseban režim ulaska u Hrvatsku osoba koje dolaze iz BiH, Kosova, Srbije i Sjeverne Makedonije. Te osobe će biti dužne boraviti u samoizolaciji 14 dana od ulaska u Hrvatsku. Obaveza izolacije ne primjenjuje se na putnike koji samo tranzitiraju kroz te zemlje”, kazao je voditelj Nacionalnog štava civilne zaštite Hrvatske Davor Božinović.