“Put oko svijeta” za samo 1.500 eura

“Put oko svijeta” za samo 1.500 eura

Velike avio-kompanije imaju posebne karte za putnike koji žele da obiđu svijet. Te karte su poznate kao avionske propusnice ili “er pas” (air pass) i veoma su povoljne za putnike koji žele da proputuju što više destinacija.

Te avio-kompanije imaju posebne karte za putnike koji žele da obiđu svijet, ili neki kontinent, regiju ili zemlju, a cijene su od 1.500 eura.

Ovakve karte se mogu naći na tržištu po cijenama od 1.500 eura do 3.000 eura, po putniku, u zavisnosti od ukupne dužine putovanja.

Takve karte se značajno razlikuju od uobičajenih avio-karata na koje smo navikli, s obzirom da su prilagođene samo za one kojima je jedini cilj samo putovanje.

Tokom putovanja nije dozvoljeno zatvaranje kruga, odnosno svaki povratak u matični aerodrom znači automatski kraj putovanja. Pored kontinentalnih propusnica pojedine avio-kompanije mogu i samostalno da izdaju propusnice za nacionalna tržišta.

Avio-alijanse su iskoristile ovakve vrste karata kako bi putnicima ponudile “Put oko svijeta”.

Posjedovanje karte ne garantuje da će putnik slobodno letjeti kad god mu padne na pamet i kad dođe na aerodrom, već je i sa tom kartom potrebno da se rezerviše let unaprijed bilo “online” ili u nekoj lokalnoj agenciji ili predstavništvu, a putovanje će zavisiti od raspoloživosti slobodnih mjesta na izabranom letu.

Najpoznatije karte za put oko svijeta nude tri avio-alijanse: “Oneworld Round the World”, “Sky Team Special Passes” i “Star Alliance Round the World Fares”.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE