Portal 072info

Putem interneta poklanjaju milion dolara

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Milioni korisnika društvenih mreža širom svijeta složili su se da bi slučajno nekoga mogli napraviti milionerom, a sve to iz zabave. Eksperiment pod nazivom “millionaire maker” (stvaranje milionera), prvi je takve vrste, piše Fokus.ba.

Funkcioniše na taj način da korisnici Reddit-a doniraju po jedan dolar osobi koju slučajno odaberu. Kako bi učestvovali u ovoj igri ljudi jednostavno trebaju napisati poruku na forumu “Reddit, Let’s Make A Millionaire!”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pravila su jednostavna, jedna poruka po korisniku.

Juče je izabran prvi pobjednik, a riječ je o učesniku iz južnog Londona, pod nickom “Emphursis”. Grupa koja je pokrenula ovaj eksperiment nada se da će nastaviti i dalje, te da će preko ove društvene mreže napraviti još mnogo milionera.

Prvi pobjednik je napisao, “Bio sam u krevetu polubudan. Pomislio sam da bacim jedan pogled na Reddit i vidio sam malu crvenu kovertu. Kliknuo sam i nisam mogao vjerovati. Dobio sam mnogo poruka, ne znam hoću li stići odgovoriti na sve njih”, kaže prvi Reddit slučajni milioner, koji je napisao i kako će potrošiti novac.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Definitivno ću nešto novca dati u dobrotvorne svrhe. Još uvijek ne zna šta ću učiniti sa ostatkom”.

Na pitanje da li je dobitak namješten, odgovorio je, “Vidio sam nekoliko postova o tome da je sve namješteno. Nisu u pravu. Spavao sam dok se sve to događalo”.

Ideja je krenula od jednog koisnika društvene mreže Reddit pod nadimkom “Shower Thoughts”, koji je jednom prilikom napisao: “Ukoliko nas milion korisnika Reddit-a odaberemo jednog od nas i odlučimo mu dati po jedan dolar, bit ćemo u mogućnosti da sami stvorimo milionera.”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME