PUTEVI U PREKIDU: Željeznom Polju hitno potreba teška mehanizacija

Mještani Željeznog Polja apeliraju da im nadležni što prije upute tešku mehanizaciju kako bi uspostavili putnu komunikaciju u ovom mjestu, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

Željezno Polje je tokom poplava u maju ove godine pretrpjelo ogromnu materijalnu štetu. Klizišta su s lica zemlje zbrisala desetine kuća, putnu infrastrukturu, uništena su poljoprivredna imanja.

Ovo mjesto je ponovo pogođeno poplavama koje su BiH zadesile prije nekoliko dana, nakon čega je putna infrastruktura ponovo u prekidu.

Mujo Šišić, jedan od stanovnika Željeznog Polja kazao je za agenciju Patria kako se u ovo mjesto sada može samo alternativnim putem preko Biljevine, dok je glavna putna komunikacija u prekidu.

– Imamo informacije da trebaju doći teške mašine koje će nam pomoći da uspostavimo putnu komunikaciju, ali do danas, (8. avgust), koliko je meni poznato, mašine nisu došle – rekao je Šišić.

– Jutros sam primijetio dvije mašine, s jednom su čistili korito rijeke, a druga je, navodno, u tom trenutku bila u kvaru – dodao je on, piše NAP.

Većina stanovnika ovog mjesta živi od poljoprivrednih proizvoda koje plasiraju na tržišta diljem Bosne i Hercegovine ili drugih zemalja, pa svaki prekid putne komunikacije za ove stanovnike znači i potpunu obustavu života u ovom mjestu, javlja reporter agencije Patria.

Nap.ba

Prethodni članakU ZDK-u tokom jula zbog parkiranja i zaustavljanja 504 prekršajna naloga
Sljedeći članakProtesti i poplave ugrozile sigurnosnu situaciju u ZDK-u