Putin: Luksuzna palača ne pripada meni, ispiraju mozak narodu Rusije

Screenshot 1 2387 68

Predsjednik Rusije Vladimir Putin na današnjem sastanku s predstavnicima studenata izjavio je kako luksuzna palača za koju Aleksej Navalni tvrdi da pripada predsjedniku Rusije nije njegova. Vladimir Putin je tokom razgovora sa studentima rekao kako glasine koje kruže nakon objavljenog videosnimka služe za ispiranje mozga narodu Rusije.

“Nisam pogledao taj film jednostavno jer nemam vremena za te stvari, ali pregledao sam isječke koje su mi donijeli moji pomoćnici. Ništa od onoga što je tamo navedeno kao moje vlasništvo ne pripada meni niti mojoj porodici”, izjavio je Putin.

Tokom sastanka, Putin je iskoristio priliku da studentima objasni kako imovina bilo koje vrste mora imati određenu dokumentaciju.

“Ove informacije kruže internetom već više od 10 godina, a sada je iskorištena prilika kako bi se građani Rusije usmjerili protiv predsjednika. Imovina ove vrste mora imati adekvatnu dokumentaciju i podatke o finansijskim transakcijama. Također, dokazi moraju postojati i u notarskim knjigama u elektronskom obliku”, rekao je Putin i naglasio kako su fotografije na videosnimku klasičan primjer fotomontaža.


U videosnimku koji je objavljen na Youtube kanalu Alekseja Navalnog u određenim dijelovima pojavljuju se i ljudi koji su potvrdili navode da je to Putinova palača ili su trenutno dio istrage koju je Navalni pokrenuo protiv Putina.

“Poznajem neke ljude koji su se pojavili na filmu, neki od njih su stari prijatelji ili nekadašnje kolege, daleki rođaci i poznanici. Međutim, vidio sam i neke ljude koje uopće ne poznajem i koje nikada prije nisam vidio”, rekao je Putin na sastanku.

Video koji je 19. januara objavio ruski opozicionar Aleksej Navalni, a u kojem se tvrdi da je predsjednik Vladimir Putin zloupotrijebio veliki iznos novca za gradnju luksuzne crnomorske palače u samo jednom danu pregledalo je više od 20 miliona ljudi. Do sada, video je ukupno pregledalo više od 86 miliona ljudi.

Prema nacrtima koji su dostupni u javnosti, navodna palača čiji je vlasnik Vladimir Putin ima 17.691 kvadratni metara, 11 spavaćih soba, nekoliko dnevnih boravaka i dvorana, privatno pozorište, kina, kockarnice i brojne druge prostorije od kojih se za mnoge nije mogla odrediti jasna namjena.

Klix