Putin naredio jednokratnu isplatu za vojnike, evo koliko će dobiti

Russian President Vladimir Putin wears glasses as he visits a training centre of the Western Military District for mobilised reservists, in Ryazan Region, Russia October 20, 2022. Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY.
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je u četvrtak jednokratnu isplatu 195.000 rubalja (otprilike 6.000 KM) za regularne pripadnike vojske s ugovorom i one unovačene da se bore u Ukrajini, objavio je Kremlj.

Moskva je prošle sedmice rekla da je „djelomična mobilizacija“ 300.000 rezervista završila, no priznala je da je bilo poteškoća.

Više od 2000 ljudi uhapšeno na protestima uslijed negodovanja javnosti zbog slučajeva mobilizacije unatoč izuzećima zbog medicinskih razloga ili nedostatka vojnog iskustva.

ČITAJ JOŠ:  Ko je novi ministar odbrane Ukrajine? U minutu predvidio početak invazije

Putin je u odredbi objavljenoj na internetskim stranicama Kremlja rekao da je svrha isplate “pružiti dodatne mjere socijalne podrške” pripadnicima redovnih oružanih snaga s ugovorom i regrutima. Nisu pružene dodatne pojedinosti.

Minimalna mjesečna plaća za vojnike s ugovorom iznosi 160.000 rubalja, što je gotovo tri puta više od prosječne plaće u Rusiji.

N1

GODISNJICA
MARKETING