s 33
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Svijet / Vijesti
Kurbani 2021

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je objavio da je primio vakcinu domaće proizvodnje “Sputnjik V” protiv koronavirusa, dok zvaničnici nastoje ohrabriti ljude na vakcinaciju u jeku novog vala zaraze.

Kremlj je prethodno saopćio da je Putin (68) primio dvodoznu vakcinu u martu i u aprilu, ali nije pružio nikakve detalje niti je objavio fotografije njegove vakcinacije.

– Mislio sam da je potrebno zaštiti se što je moguće duže. Stoga sam izabrao da se vakcinišem sa “Sputnjikom V”. Vojska je vakcinisana, i na kraju krajeva, ja sam njen vrhovni zapovjednik – kazao je.

– Nakon primanja prve doze, nisam osjećao uopće ništa. Nakon četiri sata došlo je do izvjesne nelagode na mjestu na kome sam primio vakcinu. Drugu dozu sam primio sredinom dana. U ponoć sam izmjerio temperaturu. Iznosila je 37,2 stepeni (Celziusa). Otišao sam da spavam, i kada sam se probudio temperatura je bila 36,6. To je bilo to – kazao je dodajući da ne podržava obaveznu vakcinaciju, i nastavit će da iznosi taj stav, prenosi Reuters.