Putin: Rusija će pobijediti u Ukrajini

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Predsjednik Rusije Vladimir Putin tokom konferencije za medije izjavio je da ne sumnja da će Rusija pobijediti u Ukrajini i postati garancija mira i sigurnosti za sve narode.

Tom prilikom vojnik Grigorij Aleksandrovič odlikovan je Ordenom očinske slave.

Aleksandrovič je otac više djece, a učestvovao je u ratu u Ukrajini, ali se vratio zbog zdravlja, piše ruska prorežimska agencija TASS.

“Nema sumnje”

– Znam da će pobjeda uvijek biti naša. Mi ćemo pobijediti, nedvosmisleno, drugog puta nema – rekao je otac porodici s više djece odlikovan Ordenom očinske slave.

– Tako je. Bit će baš kako ste rekli. Nema apsolutno nikakve sumnje – složio se Putin.

– Tokom (op.a. takozvane) „specijalne vojne operacije“ Rusija brani svoju zemlju, ljude i vrijednosti, stoga će definitivno izaći kao pobjednik. Nema sumnje, to se podrazumijeva – rekao je ruski predsjednik, prenosi TASS.

Vraćanje u borbu

Putin je rekao da je vojnik Aleksandrovič imao priliku napustiti zonu “specijalne vojne operacije”, ali je odlučio ostati te da se sada, nakon medicinske pomoći, želi vratiti u borbu.

– Vojnik je zaista spreman nastaviti služiti kada bude zdrav. Čini mi se da je već učinio sve što je mogao. Provjerio sam… izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin, dodavši da se zahvaljuje vojniku na svemu što čini.

– Ne samo za svoju vlastitu porodicu, već i za cijelu zemlju – kazao je ruski predsjednik.