“Putinov mozak”: Dodikova blokada sankcija je herojski čin

a 10

Aleksandar Dugin, ruski filozof, kojeg često nazivaju i “Putinovim mozgom”, a poznat je i po svojim radikalnim stavovima, govorio je o Balkanu.

Na pitanje o Srbiji i njenom političkom položaju Dugin je odgovorio da ne može imati političko stajalište o Srbiji, jer je to njegova ljubav.

– Ja razumijem i prijateljstvo i neke obaveze prema Zapadu. Mi imamo takav odnos sa Srbima, da ga ne možemo procijeniti. Praktično, politički, opći osjećaj koji dijele Putin i naš narod je da ćemo mi biti uz Srbiju uvijek – poručio je Dugin.

Kazao je da razumije šta radi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i da cijeni ono što radi Milorad Dodik.

– Jako cijenimo šta Dodik radi u Bosni i Hercegovini. To pomaže u kritičnoj situaciji da se ne izreknu sankcije Rusiji. To je herojski čin. To će koštati mnogo Srbiju, pokušat će da vas još jednom kazne kao što su prije 30 – 35 godina – mišljenja je.

Govoreći o geopolitičkoj budućnosti Dugin je naglasio da će Srbija sigurno izabrati rusku geopolitičku agendu.

– Okret Srbije prema ruskoj geopolitičkoj agendi oživljavanja slavenstva će se desiti. Vidjet ćete to kada formulišemo ciljeve prema Balkanu. Mi moramo završiti ono što smo započeli – poručio je.

Smatra se Dugin odigrao veliku ulogu u odluci da se Krim pripoji Rusiji. Nalazi se pod sankcijama američkog ministarstva finansija zbog umiješanosti u ukrajinsku krizu.

Prethodni članakUžas: Udavio brata, a policiji rekao da ga je drmao kako bi ga probudio
Sljedeći članakNesposobni pljačkaš oteo novac iz pošte u Hrvatskoj: Radnicu oblijepio trakom, tokom bježanja nestalo mu goriva