Portal 072info

PUTNICI SE FRAPIRALI, ŽENA IZAŠLA IZ AVIONA PRI SLETANJU: Rekla da joj je…

avion panika 696x464 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Neimenovana putnica letjela je iz Antalije do Kijeva, sa kompanijom “Ukraine International Airlines (UIA)”, kada se dogodio incident.

Nakon što se požalila da joj je prevruće, „otvorila je vrata za hitnu evakuaciju i nastavila prema krilu“, navodi se u saopćenju aviokompanije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
  • Putnik leta PS6212 Antalija-Kijev ilegalno je otvorio izlaz za slučaj nužde iz aviona nakon što se zaustavio u blizini kapije 11 terminala D i nastavio do njegovog krila – rečeno je iz UIA.
  • Putnica je sa suprugom i djecom letkela čarter letom na odmor. Glavni pilot je odmah pozvao vazduhoplovnu sigurnost, graničnu službu, policiju i medicinski centar aerodroma Borispil.

Svjedoci su također potvrdili da su vidjeli ženu kako otvara izlazna vrata iznad krila kada se let 31. augusta sletio, prije nego što je izašao i šetao gore-dole po njemu.

Djeca su navodno pokazivala na nju i vikala: “To je naša mama!”, prema lokalnim medijima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prijevoznik je rekao da bi žena trebalo da plati “izuzetno visoku novčanu kaznu” za svoje ponašanje.

Nakon što su pozvani granični agenti, policija i hitna pomoć, žena je imala negativan test na drogu i alkohol u krvotoku.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

UIA je zabranila putnici da leti avionom ubuduće, rekavši da je „stavljena na crnu listu zbog grubog kršenja pravila i ponašanja u vazduhoplovstvu“.

Podijelite članak
  • 5
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)