Putnici u EU mogli bi izbjeći karantenu, planira se uvođenje režima testiranja

bab2f301 73d9 4dbd 886d b97edfa985a3covidputovanje

Putnici diljem Europe mogli bi izbjeći karanetnu, primijeni li se plan uvođenja sveobuhvatnog režima testiranja na koronavirus, izvijestio je The Telegraph.

Europska komisija želi da testiranje bude “preferirana” alternativa karanteni za putnike te je od zdravstvenih stručnjaka naručila izradu protokola, piše The Telegraph.

Prema tom planu, morat će postojati uzajamno priznavanje testova na koronavirus u zemljama koje žele omogućiti ulazak putnika iz inozemstva, zbog posla ili odmora, kako bi se uz predočeni negativan nalaz na koronavirus skratila ili potpuno zaobišla karantena.

Očekuje se da će i Britanija biti dio toga plana dok ne napusti Europsku uniju krajem godine, ali bi mogla ostati dio njega i nakon Brexita, piše The Telegraph pozivajući se na izvore iz EU.

Prošloga su tjedna članice EU uskladile kriterije za označavanje regija po broju zaraženih što bi trebalo pomoći da se okonča sadašnja zbunjujuća situacija izazvana različitim definiranjem zona.

Copy

Prema pisanju The Telegrapha, dogovorene smjernice trebale bi biti potvrđene u utorak na sastanku ministara vanjskih poslova.

Prethodni članakZašto ne treba djecu tjerati da baš uvijek pospreme iza sebe
Sljedeći članakEvo ko kupuje automobile za 330 hiljada KM