Portal 072info

Putujete u Hrvatsku? Ovih se nebuloznih kaznih morate čuvati

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U Hrvatskoj svake sezone ljetuje sve veći broj turista, a to je uzrokovalo i sve veći broj pravila, ne bi li stvari ostale koliko toliko pod kontrolom.

Hvar je poznat po tome što prijeti najskupljim kaznama na Jadranu. Ali samo prijeti – 500 eura (oko 1.000 KM)za hodanje bez majice ili 700 eura (oko 1.400 KM) za opijanje, ogromne kazne za spavanje na javnim površinama. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

No, table koje upozoravaju moguće prekršitelje pravila, samo su preventivan trik, kazao je ranije gradonačelnik Hvara Rikardo Novak, piše 24sata.

Naime, komunalni redari i policija ne naplaćuju te iznose, niti ih mogu naplatiti s obzirom na to da nemaju nikakvo uporište niti u zakonu niti gradskim odlukama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Unatoč tome, preventivni trik je, tvrde gradske vlasti, upalio.

I gradonačelnik Splita, Andro Opara osmislio je pravilnik za turiste. Osim logičnih zabrana za uriniranje na javnim površinama i pisanju grafita, našli su se i oni da je zabranjeno hodati bez majice ili u kupaćem kostimu. Kazna za to može doseći i do 1.000 kuna (oko 270 KM).

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Naravno, osim klasičnih zabrana, postoje i neke nebulozne poput toga da se ne smije pretjerano vući ručna prtljaga te da se ne smiju dirati obilježja Hajduka na javnim površinama.

“Spomenuo sam nogometni klub čija obilježja ćete naći po mnogim 
javnim površinama. Ona se ne diraju jer Hajduk je svetinja. Točka”, 
napisao je Opara u svojoj objavi.

U Dubrovniku su također uvedene kazne za šetanje bez majice ili u kupaćem. Stali su na kraj i onima koju su se sunčali na ulici ispred ulaza u crkvu, a i same župe u gradovima na obali znaju uvoditi pravila oblačenja za posjet vjerskim objektima, piše 24sata.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 23
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME