Portal 072info

“Putujuće pozorište” gostovalo u zeničkim školama

Projekt Udruženja mladih Pragma „Putujuće pozorište“, ove godine putovao je u Zenicu. Više od 400 djevojčica i dječaka iz Topčić Polja, Nemile, Orahovice i Vranduka imali su priliku uživati u edukativnim i zabavnim predstavama.

Junaci predstave, Super Vitaminko i zločesti dječak, odnosno, Adnan Goro i Emir Fejzić, kroz igru i aktivno učešće djece, predstavom ukazuju na važnost zdravlja i njegovog očuvanja, te značaj čuvanja okoline u kojoj živimo.
„Predstave su odlične. Sa velikom radošću ih radimo već četiri godine i uvijek naiđemo na oduševljenje kod djece. Kao i obično, i u Zenici je bilo mnogo smijeha i zabave, ali i vrlo korisnih poruka. Posebno nam je drago što smo, uz podršku Grada Zenica, mogli raditi predstave u navedenim školama, jer se radi o mjestima koja su bila dosta pogođena poplavama. Još uvijek se vide tragovi štete koju su poplave napravile i zaista bi preporučili svima koji mogu pomoći, na bilo koji način, da to i učine – rekla je Irma Brajlović, koordinatorica projekta iz Udruženja mladih Pragma.

Projekt je realiziran kroz program podrške Grada Zenica radu organizacija civilnog društva, a u saradnji sa osnovnom školom „Ćamil Sijarić“ koja ima čak deset područnih škola. Rukovodstvo i uposlenici škole ocijenili su kako su predstave korisne za djecu te izrazili želju za održavanjem predstava i ubuduće.

zenica.ba

Podijelite članak