Račun iznajmljene ležaljke u Crnoj Gori kruži internetom, jedna čak 25 eura

Posljednji val poskupljenja naveo nas je da se zapitamo da li ćemo sebi moći osigurati neke od osnovnih životnih potrepština, a onim “najhrabrijim” – koji ove godine planiraju otići i na more, već je poznato da ih ni tamo ne čeka bajna situacija.

Nakon što je nedavno osvanuo račun iz Dalmacije, tačnije iz Splita, gdje su turisti po dvije kafe i flašice aromatizirane vode na najpoznatijoj plaži platili čak 94 kune (25 KM), sada je jasno kako ni u Crnoj Gori, koja je važila za “jeftiniju” opciju, situacija nije pretjerano drugačija.

Iako ovoga puta nije u pitanju kafa, već iznajmljivanje ležaljki, čini se da ćemo na njima ove godine gledati samo one dubljeg džepa.

Naime, na fotografiji koju je podijelila stranica “Podgorički vremeplov”, prikazan je račun sa cijenom od 25 eura za iznajmljivanje ležaljke u Petrovcu.

Račun je izazvao brojne reakcije(Foto: Instagram/Podgorički vremeplov)
Račun je izazvao brojne reakcije(Foto: Instagram/Podgorički vremeplov)

“Cijene ležaljki u Petrovcu ove godine variraju od 15 do 25 eura”, napisali su u opisu fotografije, dok se ispod nisu prestajale nizati reakcije.

Mnogi su se složili kako je cijena pretjerana te da je “jeftinije uzeti apartman”, a iako ne možemo razlučiti je li situacija više za smijanja ili plakanja, drugi su se ipak odlučili našaliti pitajući se jesu li ležaljke “za ponijeti” ili se, pak, “same pomjeraju u hladovinu”.

Sve u svemu, prizor nije oduševio one koji tek planiraju ljetovanje.

Petrovac je, inače, gradić u živopisnoj uvali, a udaljen je samo 17 kilometara od Budve. Iako nije toliko velik kao ostala “popularna” mjesta u Crnoj Gori, mnogi ga preferiraju za miran odmor u krugu porodice.

Klix