Rad nedjeljom: Grad ipak ‘otključava’ radnje u Starom gradu

Rad nedjeljom: Grad ipak ‘otključava’ radnje u Starom gradu

U skladu s odlukom Gradskog vijeća Mostara, trgovinski objekti u užoj jezgri Starog grada dobit će prošireno radno vrijeme. Ova promjena dolazi kao odgovor na izuzetnu važnost tog područja, kako u kulturnom i historijskom, tako i u turističkom kontekstu.

Prema novom članku 5. Odluke o radnom vremenu objekata u kojima pravna i fizička lica obavljaju djelatnost na području Grada Mostara, trgovačkim i obrtničkim objektima u užoj jezgri, koja obuhvata ulice Mala Tepa, Kurluk, Kujundžiluk, Stari most, Jusovina i Oneščukova, omogućeno je radno vrijeme svakim danom od 8 do 24 sata.

Ova inicijativa proizlazi iz činjenice da je Stari grad Mostara pod zaštitom UNESCO-a te predstavlja ključnu turističku destinaciju u gradu. Ovom odlukom, lokalne vlasti žele dodatno potaknuti turističku ponudu grada, omogućujući posjetiteljima da uživaju u shoppingu i istraživanju ovog povijesnog područja u fleksibilnijim vremenskim okvirima.

Osim toga, inicijativa za izmjenu odluke o radnom vremenu potekla je od vlasnika trgovinskih radnji u užoj jezgri Mostara. Oni ističu da su njihove prodavaonice uglavnom male i da većinom rade sami vlasnici. Ova promjena radnog vremena omogućit će im veću fleksibilnost i priliku za bolje iskorištavanje turističke sezone.

Grad Mostar, koji je prepoznat kao turistička destinacija, često posjećuju turisti iz cijelog svijeta, a Stari grad s Mostarskim mostom je jedna od glavnih atrakcija. Prošireno radno vrijeme trgovinskih objekata u ovom dijelu grada omogućit će posjetiteljima da uživaju u kupovini suvenira i lokalnih proizvoda tokom cijelog dana i večeri.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica