Rad od kuće na Maldivima za 23.250 dolara sedmično

beach 2468214 1920
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Radni stol uz tirkizno zeleni okean, palme i povjetarac, osobni asistent, sve vrijeme dostupni osvježavajući napici.

Možda se na prvu čini poput pretjerano maštovitog popisa želja frustriranog zaposlenika koji radi od kuće, no luksuzno odmaralište na Maldivima odnedavno nudi upravo takav “radni paket”, sa svim navedenim i brojnim drugim prednostima, piše CNN.

Turistički resort ‘Nautilus Maldives’ otvoren je 1. septembra, a zainteresiranim turistima i gostima nudi prigodu da svoj ‘kućni ured’ na tri sedmice premjeste iz vlastitog doma u luksuzni ured na atolu Baa, koji se nalazi na UNESCO-vu popisu rezervata biosfere. No ponuđeni paket zbog cijene nije za svakoga, piše Seebiz.eu.

ČITAJ JOŠ:  Facebook opcija koja će vam se sigurno dopasti

Sedmodnevni boravak koji uključuje sedam noćenja za dvoje u jednoj od 26 luksuznih kuća na samoj plaži iznosi 23.250 dolara, a za dvosedmičnii ili trosedmični boravak ondje treba izdvojiti 37.850, odnosno 52.000 dolara.

Svima koji požele raditi na ovakav način resort nudi “savršenu privatnost i izoliranost” u odmaralištu smještenom na privatnom otoku, uz svakodnevnu mogućnost vježbanja joge, fitness ili meditaciju, kao i mogućnost privatnog najma luksuzne jahte kojom, nakon napornoga radnog dana gosti, uz zalazak sunca mogu pratiti plivanje jata delfina.

Odlučite li se za jedan od ponuđenih paketa moći ćete svakodnevno nekoliko sati raditi i s osamljene pješčane plaže na kojoj će vas čekati radni stol i nadstrešnica za zaštitu od sunca. Na takvom će vam prizoru u pozadini bez sumnje pozavidjeti svi kolege tokom radnoga video poziva.

ČITAJ JOŠ:  Baka iz Britanije se osjeća odlično nakon primljene vakcine

Kako se sami ne biste morali opterećivati administrativnim dijelom prijave za dolazak na Maldive, ljubazno osoblje to će obaviti umjesto vas. Za to vrijeme vi ćete bezbrižno ispijati koktel u privatnom salonu u zračnoj luci.

Maldivi su trenutno otvoreni za sve turiste koji imaju dokaz o negativnom PCR testu na Covid-19, koji ne smije biti stariji od 72 sata, računajući vrijeme od polaska s odredišta.

Slične pakete za sve koji rade od kuće u vrijeme pandemije nude i ostali atraktivni resorti.

ČITAJ JOŠ:  Pobijedite glavobolju na prirodan način: Ako patite od migrena, ovo je hrana koja će vam pomoći

Tako primjerice destinacije poput Barbadosa ili Bermuda turistima nude radne vize u trajanju do godinu dana, a i brojni američki hoteli reklamiraju slične nove usluge.

Kalifornijski hotel ‘The Sawyer’ zainteresiranima ‘dubokog džepa’ nudi kućice uz bazen s osiguranom Wi-Fi mrežom, uključenim parkiralištem i ručkom po cijeni od 150 dolara dnevno, a hotel Hamilton u Washingtonu lansirao je paket koji gostima nudi svakodnevno korištenje sobe do 16.00 sati uz doručak, po cijeni od 109 dolara dnevno.

GODISNJICA
MARKETING