Radikalnom Mulahusiću oduzet mobitel: Kakve je poruke i od koga dobijao

9 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Iz Granične policije BiH zvanično je potvrđeno da je Jasmin Mulahusić, radikalni jurišnik SDA, uhapšen na graničnom prijelazu Bosanski Brod, po nalogu Tužilaštva BiH.

Kako saznaje portal „Avaza“, Mulahusić, se nalazi na “watch listi” Granične policije BiH po zahtjevu Tužilaštva BiH. Međutim, nejasno je kako Mulahusić nije uhapšen po ulasku u BiH u kojoj je proveo skoro dvije sedmice. Kako saznaje portal „Avaza“, Mulahusić će sutra biti predat u nadležnost Tužilaštva BiH a u ponedjeljak će ga ispitati postupajući tužilac.

Prema informacijama Avaza, Tužilaštvo BiH bi navodno trebalo tražiti i pritvor za radikalnog Mulahusića ali konačnu odluku o eventualnom određivanju pritvora donosi Sud BiH na čijem čelu je Ranko Debevec.

Ključno u svemu je da Granična policija BiH po nalogu Tužilaštva BiH Mulahusiću je oduzela mobilni telefon. Pitanje je šta će Tužilaštvo otkriti vještačenjem njegovog mobilnog uređaja. Naime, već postoji strah kod određenih obavještajnih struktura od toga kakve su poruke stizale Mulahusiću.

Više nego očigledno je da on nije mogao sam biti tvorac brojnih montaža protiv određenih političara i novinara. Već mjesecima se špekulira da je radikalni Mulahusić povezan sa čelnim ljudima u Obavještajno – sigurnosnoj agenciji koji su mu slali određene informacije protiv kojih osoba da kreira montaže i podvale.