Radiotelevizija Herceg-Bosne dostupna u susjednoj Hrvatskoj

Screenshot 3

Radiotelevizija Herceg-Bosne iz Mostar od damas, 1. aprilia proširuje svoju gledanost izvan granica Bosne i Hercegovine, te će biti dostupna i u susjednoj Republici Hrvatskoj u ponudi Hrvatskog Telekoma u MAXtv u Osnovnom paketu na poziciji 854.

Ovu informaciju je objavila navedena medijska kuća, navodeći kako u narednom periodu očekuje proširenje usluge i među ostale operatere u Hrvatskoj.Direktorica te medijske kuće Slavica Karačić je u ranijem razgovoru za Klix.ba kazala da je zbog gašenja analognog sistema i sporosti digitalizacije u BiH s ciljem osvajanja javnog prostora tražila od javnih teleoperatera uključenje u njihove distributivne mreže.

Tada nam je kazala da radi i na tome da se ova medijska kuća uvrsti i u državni budžet BiH

“Čekamo izmjene zakona i konačnu pravičnu raspodjelu medijskog prostora, a onda i budžetskih sredstava”, kazala za Klix.ba direktorica RTV-a H-B.

Pomoć ovoj medijskoj kući u iznosu od 220.000 KM je izdvojila Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona 15. marta ove godine posebnom Odlukom.

Podsjetimo da je Radiotelevizija Herceg Bosne iz Mostara na inicijativu predsjednika HNS-a i HDZ-a BiH Dragana Čovića prošle godine s Elektroprivredom HZHB sklopila ugovor da im građani uz račun za električnu energiju mogu uplaćivati jednu KM pomoći.

IZVORKlix.ba
Prethodni članakRuske snage napuštaju područje Černobila nakon što su bile izložene radijaciji
Sljedeći članakNedim Sladić: U filmu kritikuju poznatog meteorologa, sinopsis mi je poznat