Radiotelevizija Herceg-Bosne dostupna u susjednoj Hrvatskoj

Screenshot 3
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Radiotelevizija Herceg-Bosne iz Mostar od damas, 1. aprilia proširuje svoju gledanost izvan granica Bosne i Hercegovine, te će biti dostupna i u susjednoj Republici Hrvatskoj u ponudi Hrvatskog Telekoma u MAXtv u Osnovnom paketu na poziciji 854.

Ovu informaciju je objavila navedena medijska kuća, navodeći kako u narednom periodu očekuje proširenje usluge i među ostale operatere u Hrvatskoj.Direktorica te medijske kuće Slavica Karačić je u ranijem razgovoru za Klix.ba kazala da je zbog gašenja analognog sistema i sporosti digitalizacije u BiH s ciljem osvajanja javnog prostora tražila od javnih teleoperatera uključenje u njihove distributivne mreže.

Tada nam je kazala da radi i na tome da se ova medijska kuća uvrsti i u državni budžet BiH

“Čekamo izmjene zakona i konačnu pravičnu raspodjelu medijskog prostora, a onda i budžetskih sredstava”, kazala za Klix.ba direktorica RTV-a H-B.

Pomoć ovoj medijskoj kući u iznosu od 220.000 KM je izdvojila Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona 15. marta ove godine posebnom Odlukom.

Podsjetimo da je Radiotelevizija Herceg Bosne iz Mostara na inicijativu predsjednika HNS-a i HDZ-a BiH Dragana Čovića prošle godine s Elektroprivredom HZHB sklopila ugovor da im građani uz račun za električnu energiju mogu uplaćivati jednu KM pomoći.