Radnica kladionice lažno prijavila razbojništvo

9B9B8F67 4DB4 41AA 8F49 AF57E246B4E0
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Visočki policajci uhapsili su V. M. iz Kaknja koja je lažno prijavila razbojništvo.

Sve je počelo 13. decembra u 19.30 sati kada je nepoznata ženska osoba putem telefona obavijestila dežurnu službu Policijske stanice Visoko da je nad V. M., uposlenicom sportske kladionice u mjestu Šareni Hanovi, izvršeno razbojništvo.

Odmah nakon zaprimljene dojave na navedenu lokaciju su upućeni policajci kojim je potvrđeno da je nepoznata muška osoba, uz prijetnju nožem, od radnice sportske kladionice otela 500 KM., nakon čega se udaljila u nepoznatom pravcu.

“Nakon izvršenog uviđaja, od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko su, uz podršku i u saradnji sa službenicima Sektora kriminalističke policije, Odsjek za kriminalističko-obavještajni rad, poduzimane operativne mjere i radnje na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela, gdje su obavljeni razgovori sa licima, te vršeni pregledi materijala i sadržaja sa nadzornih kamera i sistema video nadzora postavljenih na širem području. Također su u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona poduzete i druge radnje sa ciljem rasvjetljavanja izvršenog razbojništva, te identifikovanja izvršioca istog.

Kao rezultat naznačenih aktivnosti, 14. decembra 2021. godine, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo lažno prijavljivanje, lišena je slobode V. M. nad kojom je zavedena kriminalistička obrada – saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

U saopćenju se dodaje da će nakon prikupljenih dokaza i obavještenja, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od Policijske stanice Visoko biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv V. M., zbog postojanja sumnje da je počinila krivično djelo za koje se ista sumnjiči.