Portal 072info

Radnica kladionice prokockala 4.000 maraka pazara

Policija će nadležnom tužilaštvu podnijeti izvještaj protiv M.V, radnice sportske kladionice u Han Pijesku, a sumnjiči je da je protivpravno prisvojila 4.000 KM, a onda slagala da je opljačkana, pišu Nezavisne novine.

Klupko oko njene laži počelo je da se odmotava nakon što su policajci, tokom obilaska pozornog rejona u Željezničkoj ulici, juče oko ponoći uočili da su vrata sportske kladionice poluotvorena, te da na podu nepomično leži žena.

“Tokom razgovora ona im je izjavila da je u kladionicu ušao maskiran muškarac koji ju je najvjerovatnije pištoljem udario u glavu, nakon čega je pala i izgubila svijest”, saopšteno je iz CJB Istočno Sarajevo. Ipak, na kraju su pripadnici CJB Istočno Sarajevo i Policijske stanice Han Pijesak došli do indicija i saznanja da radnica sportske kladionice lažno prijavila razbojništvo, kako bi opravdala protivpravno prisvajanje 4.000 maraka.

“Tokom kriminalističke obrade ona je priznala da je lažno prijavila razbojništvo, te da je u proteklom periodu prisvojila novac od slot aparata sportske kladionice i koristila ga za igre na sreću”, rekli su zaiz policije.

U toku je kompletiranje i dokumentovanje predmeta nakon čega će protiv M.V. Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo biti podnesen odgovarajući izvještaj.

 

bh-index.com

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box