Portal 072info

Radnica na Baščaršiji danas trčala za lopovom, savladala ga i predala policiji (VIDEO)

122EDB40 C286 4B29 85EE 07B600056ED2
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sigurnosna kamera u prodavnici Muscle Freak na Baščaršiji u Sarajevu danas je zabilježila scenu pokušaja pljačke.

Heroj dana bila je Azra Bećirović, radnica koja je, zahvaljujući svojoj fizičkoj spremi uspjela svladati lopova i predati ga policiji. Svoju priču ispričala je za Klix.ba, kazavši da je, s obzirom na činjenicu da je diplomirana kriminalistica, njena reakcija bila prirodna. Mada, ovakve situacije i nisu baš uobičajene.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Danas je jedan Rom, koji je glumio migranta iskoristio trenutak u kojem sam nakratko bila odsutna od radnog pulta, otvorio je kasu i ukrao određenu količinu novca. Čula sam da se kasa otvara i vidjela osobu koja uzima novac. Počeo je trčati, a i ja za njim. Trčao je prema Logavinoj ulici, a kad je shvatio da se tamo nalazi policijska stanica, krenuo je trčati u suprotnom smijeru. Napravio je tu krug, pošao kroz pasaž pored Jevrejske sinagoge, zatim izašao na glavnu ulicu”, priča Bećirović. 

Sve vrijeme se, nastavlja, derala da je lopov, nakon čega se u potragu za lopov uključilo i nekoliko građana koji su pomogli Azri.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Nakon određenog vremena čula sam povike ‘policija, policija’, ali bili su u civilu i nisam znala jesu li to zaista policajci. Sustigla sam konačno lopova koji je bacio novac. Pokupili smo novac, policajci su se predstavili i lopov je vrlo brzo uhapšen. Kasnije sam shvatila da je mogao biti naoružan, imati nož, ali nisam u tom trenutku razmišljala o tome. Drago mi je da je sve završilo dobro”, kazala je Bećirović.

Kako saznajemo uhapšeni je nekoliko sati poslije pušten iz policijske stanice, a od ranije je poznat po vršenju istih krivičnih djela.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klix

Podijelite članak
  • 63
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

NESREĆA U BIH: Automobilom udario biciklistu, prevezen u bolnicu

072info.com

Abdulah Skaka: Sarajevo će imati bolji novogodišnji doček od New Yorka

072info.com

DRAMA U BIH: Policija opkolila muškarca, on im predao pištolj

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)