Radnici „21. decembra“ ponovno kod premijera

Radnici „21. decembra“ ponovno kod premijera

24296401d375dfd3558ea7e539045f8d_XL

Predstavnici bivših zaposlenika UTTP „21. Decembar“ Zenica koji su prošle godine dogovorom između kantonalne i federalne Vlade te Elektroprivrede BiH raspoređeni u Rudnik mrkog uglja Zenica, razgovarali su sa Munibom Husejnagićem, premijerom Zeničko-dobojskog kantona . Indijad Bajramović je upoznao premijera da od marta 2012. godine, kada su iz „21. Decembra“ prešli na rad u Rudnik mrkog uglja Zenica, radnici nisu dobili rješenje o stalnom radnom odnosu. Umjesto toga, kako je kazao, njih deset , dobijaju rješenja o radnom odnosu na određeno vrijeme od šest mjeseci.

Ovi radnici su izrazili nezadovoljstvo takvim stanjem s obzirom na činjenicu da je postignut sporazum između Rudnika mrkog uglja Zenica koji posluje u okviru Elektroprivrede BiH i Vlade Zeničko-dobojskog kantona, te Vlade Federacije BiH, o preuzimanju nekretnina preduzeća „21. decembar“ (hotel „Rudar“ u Zenici) zajedno sa uposlenim radnicima. Prema ovom dogovoru dio radnika trebao je ostati u „21. decembru“, a dio bi bio angažovan na drugim poslovima u zeničkom rudniku. Sve je i realizovano, osim rješenja o stalnom radnom odnosu za 10 preuzetih radnika u Rudniku mrkog uglja Zenica.

Ovo su, prema riječima premijera Husejnagića, za njega nepoznati detalji o kojima će već naredne sedmice kontaktirati menadžment Rudnika i utvrditi razloge ovakvog statusa grupe radnika „21. Decembra“.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS