Portal 072info

Radnici Amazona dnevno propješače 18 kilometara, moraju imati GPS

skladiste amazona

Amazon je jedna od najveći kompanija za online prodaju. Od 2009 do 2011. godine  Amazon je prodao robu u vrijednosti od 8 milijardi eura, što dokazuje moć ove kompanije. Međutim radnici koji su najzaslužniji za ove prihode imaju teške uvjete rada.

Adam (23) koji radi za ovu kompaniju ispričao je kakvi su uvjeti za rad u Amazonu. Jedne večeri tjekom smjene od 10 i pol sati mjerio je svoje korake te došao do nevjerovatne cifre od 18 kilometara. Nakon ogromnog pritiska odlučio je da progovori i kaže sve o uvjetima rada u Amazonu.

– Nisam nikada u životu radio sličan posao.Pritisak je nevjerovatan. Moraš konstantno raditi, a za to ne dobiješ nikakvu nagradu – ispričao je mladić.

Kaže kako se od njega očekuje da svake 33 sekunde prikupi pošiljku određenog kupca te se nad njima još uz sve vrši nevjerojatan pritisak.

Skladište Amazona u Velikoj Britaniji prostire se na 75.000 kvadratnih metara, a radnici su plaćeni 7,8 eura po satu. Noćne smjene su dva eura bolje plaćene.

Zaposlenici su ispričali kako skladište Amazona shvaćaju kao “kamp za robove”, a s druge strane vlasnici kompaniju reklamiraju kao povoljnu za radnike, što je, kažu, daleko od istine.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box