B45F71B7 4E2E 4DDE B42C 15413C3946E7
AUTOR: H.D.
DATUM: pro 7, 2021 @ 16:55
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Nakon jučerašnje akcije pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) a po nalogu Tužilaštva BiH, u ovkrivu koje je uhapšen Nedim Uznović direktor i još jedna osoba, danas su se saopćenjem za medije obratili i iz sindikalne organizacije Bosnalijeka. 

– U vezi sa istražnim radnjama koje se provode u našoj kompaniji želimo iskazati nedvosmislenu podršku ispitivanju svih eventualnih nepravilnosti. Naš primarni interes jeste briga o sigurnosti radnih mjesta i egzistencije više od 800 radnika naše kompanije. 

Stoga i na ovaj način želimo jasno poručiti da kao Sindikat očekujemo od svih koji su uključeni u trenutna dešavanja da imaju u vidu da se mora osigurati nesmetan rad Bosnalijeka i spriječiti sve eventualne štetne posljedice po kompaniju i naša radna mjesta. 

Radnici Bosnalijeka ne smiju biti žrtve bilo čijih istražnih radnji, te poručujemo da ćemo kao sindikat istrajati u borbi za očuvanje naših radnih mjesta. Mi u sindikatu smatramo da je Bosnalijek u uslovima pandemije, koja još uvijek vlada, od posebnog strateškog interesa za sve građane Bosne i Hercegovine. 

Tekst se nastavlja nakon reklame

To se naročito potvrdilo prilikom prošlogodišnje blokade granica i zabrane izvoza lijekova iz brojnih svjetskih država kada smo mi radnici Bosnalijeka, radeći bez bilo kakvih prekida, osigurali uredno snabdijevanje domaćeg tržišta svim esencijalnim lijekovima i dezinfekcionim sredstvima koje proizvodimo. 

Svi radnici Bosnalijeka su svjesni svoje uloge, kada je u pitanju sigurno snabdijevanje tržišta i vjerujemo kako je svima u interesu da se takva pozicija kompanije ne dovede u pitanje – poručili su iz Sindikalne organizacije Bosnalijeka. 

LIDER